Cena za montáž parotěsných a paropropustných pásek

Rubriky:

Reklama
Cena za montáž parotěsných a paropropustných pásek

Dobrý den,
řeším následující situaci a prosím o radu. Se stavební firmou jsem sepsal smlouvu o dílo na výměnu oken a to včetně zednických prací. Kompletní cena činila 170 000,- Kč. Bohužel mě nikdo z firmy neinformoval o důležitosti parotěsných a paropropustných pásek. Tím pádem ani ve smlouvě tyto pásky zahrnuty nebyly. Na poslední chvíli jsem se o těchto páskách dočetl a ještě před započetím prací kontaktoval firmu s tím, že si přeji, aby pásky byly součástí. Majitel firmy mě začal přesvědčovat, že pokud se nejedná o novostavbu, tyto pásky nejsou potřeba. Navíc, že pásky nemá skladem a díky tomu by se vše minimálně o týden zdrželo. Pásky jsem tedy sehnal svépomocí, na vlastní náklady a informoval majitele firmy, že si přeji aby pásky byly instalovány.

Konečně k dotazu:
Je v pořádku, aby si firma v rámci montáže těchto pásek naúčtovala tyto položky jako práci navíc:
- montáž parotěsných a paropropustných pásek ... 240 bm x 15,- = 3 600,-
- osekání ostění ( prostor na pásky) ... 120 bm x 20,- = 2 400,-
- omítání ostění, štukování ostění ... 120 x 85,- = 10 200,-

Tzn. čistě jen za montáž pásek - 16 200,-

Pozn.:
Připomínám, že cena 170 000,- Kč měla být kompletní, včetně zednických prací. Co mě taky hned zarazilo, byl špatný výměr obvodu oken. 120 bm (240 bm včetně exteriéru) zahrnuje všechny 4 okenní strany - pásky však byly instalovány jen do 3 - pod parapet instalovány nebyly.

Předem děkuji za Vaše názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.