Mora top 18kk malý průtok čerpadlaPři zapnutí kotle a ohřevu vody do út teplota na výstupu dosáhne nastavené hodnoty ale lehce ji překročí a vypne. A tak stále do kola. Pokud je voda na vstupu ledová někdy se podaří že kotel po ohřátí na teplotu hoří dál a voda začne téci do radiátorů. Filtr před vstupem do kotle mám čistý a celý systém jsem vypouštěl a proplachoval než tekla pouze čistá voda. V systému starém 30let mám asi 80l vody. Při ohřevu užitkové vody se teplota drží dobře a při správném natlakování které mám asi 1.7bar ohřívá vodu stabilně. Expanzní nádobu mám natlakování na 0.8bar. Odvzdušňovací ventil v kotli je plně funkční a při závzdušnění po zapnutí kotle se po prvním spuštění v kotli voda mele až se kotel uklidní a je slyšet jenom lehce čerpadlo a proudění přes výměník. A já se ptám. Čerpadlo běží, pokud přepnu nižší výkon opravdu ztichne a na poslech se v něm něco točí. Je možné aby mělo nižší výkon díky stáří nebo je uvnitř poškozené? Teplota totiž padá velmi pomalu je to rohové grundfos 15-60 es. Kotel je starý 15 let.