Mora top 18kk malý průtok čerpadla

Rubriky:

Reklama
Mora top 18kk malý průtok čerpadla

Při zapnutí kotle a ohřevu vody do út teplota na výstupu dosáhne nastavené hodnoty ale lehce ji překročí a vypne. A tak stále do kola. Pokud je voda na vstupu ledová někdy se podaří že kotel po ohřátí na teplotu hoří dál a voda začne téci do radiátorů. Filtr před vstupem do kotle mám čistý a celý systém jsem vypouštěl a proplachoval než tekla pouze čistá voda. V systému starém 30let mám asi 80l vody. Při ohřevu užitkové vody se teplota drží dobře a při správném natlakování které mám asi 1.7bar ohřívá vodu stabilně. Expanzní nádobu mám natlakování na 0.8bar. Odvzdušňovací ventil v kotli je plně funkční a při závzdušnění po zapnutí kotle se po prvním spuštění v kotli voda mele až se kotel uklidní a je slyšet jenom lehce čerpadlo a proudění přes výměník. A já se ptám. Čerpadlo běží, pokud přepnu nižší výkon opravdu ztichne a na poslech se v něm něco točí. Je možné aby mělo nižší výkon díky stáří nebo je uvnitř poškozené? Teplota totiž padá velmi pomalu je to rohové grundfos 15-60 es. Kotel je starý 15 let.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.