Kombinace vytápěníDobrý den,
koupil jsem domek, se vším jsem velmi spokojený, ale o denním fungování s vytápěním se musím ještě naučit. Tolik úvodem, nekamenujte mne prosím tedy za hloupé otázky :)
V domě mám v přízemí podlehové vytápění, v patře pak radiátory. řízené to je ekvitermě.
V obýváku, kde ja galerie a tedy dost otevřený prostor je také krb, horkovzdušný, v zásadě bez akumulace.
Původní majitel v zásadě netopil v krbu, takže prakticky mi k tomu nebyl nic moc schopen říci. Když ale zatopím, v domě je samozřejmě teploa předpokládám že topení v podlaze se vypne. Když zatopím třeba v šest večer a spát jdeme o půlnoci, šest hodin běží topení jen z krbu v zásadě.
Jenže krb bez akumulace vychladne v zásadě hned, a v patře v dětském pokoji kde jsou radiátory a které ještě nějakou dobu nezapnou tak je děsná kosa.
(dřevostavba, izolace cihla-vzduch, sádrokarton) - energ. třída C.
1. Není lepší to ekvitermní vytápění vypnout když topím rád v krbu? Protože ten krb nahřívá zejména to patro, jak je u něj ta galerie.
2. nerozhoupává ten krb tu setrvačnost podlahovky? dole je všude dlažba, takže setrvačnost bude asi velká.