Kombinace vytápění

Reklama
Kombinace vytápění

Dobrý den,

koupil jsem domek, se vším jsem velmi spokojený, ale o denním fungování s vytápěním se musím ještě naučit. Tolik úvodem, nekamenujte mne prosím tedy za hloupé otázky :)

V domě mám v přízemí podlehové vytápění, v patře pak radiátory. řízené to je ekvitermě.

V obýváku, kde ja galerie a tedy dost otevřený prostor je také krb, horkovzdušný, v zásadě bez akumulace.

Původní majitel v zásadě netopil v krbu, takže prakticky mi k tomu nebyl nic moc schopen říci. Když ale zatopím, v domě je samozřejmě teploa předpokládám že topení v podlaze se vypne. Když zatopím třeba v šest večer a spát jdeme o půlnoci, šest hodin běží topení jen z krbu v zásadě.

Jenže krb bez akumulace vychladne v zásadě hned, a v patře v dětském pokoji kde jsou radiátory a které ještě nějakou dobu nezapnou tak je děsná kosa.

(dřevostavba, izolace cihla-vzduch, sádrokarton) - energ. třída C.

1. Není lepší to ekvitermní vytápění vypnout když topím rád v krbu? Protože ten krb nahřívá zejména to patro, jak je u něj ta galerie.

2. nerozhoupává ten krb tu setrvačnost podlahovky? dole je všude dlažba, takže setrvačnost bude asi velká.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.