Chyba v zapojení?

Reklama
Chyba v zapojení?

Dobrý večer, prosím o radu. Topenář nám zapojil otopnou soustavu podle schématu v příloze (nakreslil jsem podle trubek) a mě se zdá, že tam má chybu. Zapojoval to podle svého uvážení, projekt na to nebyl, tvrdil mi, že ví co dělá. Zdá se mi ale, že zpětné ventily ZV1 a ZV2 by měly být na zeleně označených pozicích, ne? V případě, že pojede čerpadlo podlahovky Č2 a nepojede Č1, nebude se studená voda točit jak ukazuje oranžová šipka místo přes akumulačku?

Druhý dotaz bych měl k el. kotli. Jak je zajištěno, že čerpadla Č1 a Č2 nebudou honit vodu přes vypnutý elektrický kotel (a vypnuté Č3) ale budou si brát teplou vodu z akumulačky, případně z kotle na dřevo? Neměl by tam být nějaký ventil, který se otevře jen pokud jede Č3?

Třetí dotaz: vidíte ve schématu nějaký další potenciální problém?

Díky, MF

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.