Trojcestný ventil u krbových kamen

Rubriky:

TK Tomáš Kohout @tomas.kohout před 7 roky06.11.2016 08:00:00
Trojcestný ventil u krbových kamen

Dobrý den,
snažil jsem se najít odpověď v diskuzi, ale nic jsem nenašel, tak zakládám nové vlákno.
Dotaz tedy zní, zda existuje nějaký trojcestný ventil na zpátečku ke krbu, který by otevíral od 35°C. Aktuálně je použitý ESBE s patronou 45°C. Problém je v tom, že tento se začne otevírat při 45°C a do 55°C je přiškrcený a dělá v systému zbytečný hluk, pokud se do radiátorů topí např. jen na 50°C, což při mírných zimách zcela dostačuje.
Krbová kamna HS Flamingo - výměník max 11kw.
Jedná se o vytápění bytu 80m2, 3x radiátor 140cm, 1x 60, 1x žebřík. K tomu se ohříhá bojler 100l. Nastavení ohřevu bojler/radiátory/vše. Abychom dosáhli vyšší teploty v bojleru, odpojím krátkodobě radiátory, bojler se nahřeje např na 70°C, po té je odpojen a voda se žene do radiátorů, kde však teplota padá na cca 50°C a přichází hluk. Pokud topím v radiátorech na 55°C a výš, byt se přetápí..

Doporučení od topenáře - odstranit trojcestný ventil a kamna proti dehtování ochránit pouze termostatem ve výměníku.

Díky za tipy a návrhy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.