Protherm rejnok

Reklama
JV Jiří Vomáčka @jiri.vomacka před 7 roky19.11.2016 14:14:00
Protherm rejnok

Dobrý den. Jen taková rada v "nouzi". Relé použité v kotli 12kw jsou většinou čínské výroby (JQX-115F-Q), napětí cívky 48V, udaný spínací proud-18A 250VAC(na levé straně relé je ještě napsané 20A 250VAC), ale kvalita je o ničem, především v použitém materiálu hlavních spínacích kontaktů. Já jsem neměl žádnu vhodnou náhradu za toto relé, hlavně co se týká velikosti, tak jsem použi relé z vadné"mikrovlnky" Whihrpool(jsou ale i v jiných značkách).Jsou to relé "OMRON JAPAN" G5J-1-TP-M, 16A/250V, cívka 24V. Do série s cívkou stačí jen zapojit odpor(pro kotle s relátky na 48V).Relé "OMRON" jsou kvalitní, v mikrovlnce běžně spínají "grilovací těleso" 2kw, což odpovídá jednomu" kousku" v 6kw tělesu v kotli. Drží "to" už 5tou topnou sezonu. Ještě jsem zapoměl dodat, že je potřeba vyměnit "faston" konektor za menší, ale zas lze použít původní z mikrovlky a prostě to propojit, místo"toho většího" sletovat, nebo "čokoláda", ale kvalitně. Vyhozených mikrovlnek jsou "haldy" a relátka jsou většinou v pořádku. Prostě než zaplatit poštovné a drahé relé, toto je levnější. Jinak mám v plánu na mém kotli rejnok(12kw) "vyhodit" původní elektroniku a "všechno" ovládání, řešení jednoduché, bez naprogramovaného mikroprocesoru, "klasiské" součástky a hlavně,když "odejde" v tělese jedna spirála, není to nijak chráněné(myslím každá spirála), takže kotel by s menším výkonem mohl fungovat dál, bez výměny celého tělesa, ale vadná část bude"navždy" odpojená klasickou rychlou pojistkou. Tak si to přeberte, jstli jsem napsal něco blbě, tak moc nenadávejte, stačí upozornit. Přeji hezký den. Jiří

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.