Změna systému vytápění pouze na eqitermní regulaci QAA73Mám nainstalován kotel Geminox zem 2-17 a regulátorem QAA73. Provozuji tento systém už 6 let na topnou křivku č. 11. Dům nezateplený, okna vyměněny, izolace stropů půdy provedena. Nyní jsem dostavěl poslední místnost (poslední na topném okruhu) které jsem doted temperoval na 10oC. Zjistil jsem že nemůžu dosáhnout požadované teploty v této místnosti. Teplota se pohybovala kolem 17-18 oC Zkontroloval jsem projekt a zjistil jsem, že topenářská firma nenastavila regulační šroubení. Přenastavil jsem regulační topení a teplota v místnosti vzrostla na 19 oC. Zvedl jsem topnou křivku na 17 a topení začalo topit na 21oC. Mám dva dotazy.
Po regulaci topení některé radiátory začali šumět. Jak to odstranit? v projektu se psalo, že po nastavení regulace v radiátorech se má okruh doladit podle skutečnosti - jak?
V poslední místnosti je teplota hodně ovlivněna tím, že regulátor je umístěn na nevhodném místě v kuchyni ( vaření, žehlení) chtěl bych proto přejít na regulaci bez vlivu vnitřní teploty. Jak mám regulátor nastavit?