Dřevostavba_podlahové topení_Protherm 12kW

Rubriky:

Dřevostavba_podlahové topení_Protherm 12kW

Zdravím,
letos máme první zimu v nově postavené dřevostavbě, kde máme podlahové topení. Voda je ohřívaná el. kotlem Protherm 12kW (rezerva pro podkroví a radiátory).
V obýváku mám termostat na zdi (ELEKTROBOCK PT22). Mám nastavené režim podle toho jak chodíme do práce a jak chodíme spát. Tzn. Kotel sepne ve 13 hod a ohřeje prostor na 21,5°C, setrvačností se to ohřeje tak o 1°C víc. Dále máme v obyvaku krbová kamna, jako doplňkové topení. To, že by měl být termostat v jiné místnosti jsem zjistil až pozdeji, ale otázka zní: Jak nejlépe regulovat a nastavit kotel/podlahové topení? Teplota vody je konstantní 40°C. Prostor domu se ohřeje zhruba za 3 hod od spuštění (z 19,5°C na 21,5°C) a kotel již za celý den nesepne, jelikož dům má malé tepelné ztráty.
Jak tedy řešit tuto situaci aby topení bylo efektivní? Rádi si zatopíme v krbu, což ovšem vede k vyššímu nárůstu teploty a el. kotel vypne. Je nějaké řešení, kdy el. kotel pojede neustále i bez ekvitermního čidla? Nemám tam totiž přípravu a tak nevím zda by dodatečná montáž nebyla složitá.

Prošel jsem různé diskuze, kde se píše o TČ či plynovém kotli s ekvitermou, ale el. kotel moc zmiňován nebyl.
Děkuji za odpovědi.

Tomáš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

33 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.