Dřevostavba_podlahové topení_Protherm 12kWZdravím,
letos máme první zimu v nově postavené dřevostavbě, kde máme podlahové topení. Voda je ohřívaná el. kotlem Protherm 12kW (rezerva pro podkroví a radiátory).
V obýváku mám termostat na zdi (ELEKTROBOCK PT22). Mám nastavené režim podle toho jak chodíme do práce a jak chodíme spát. Tzn. Kotel sepne ve 13 hod a ohřeje prostor na 21,5°C, setrvačností se to ohřeje tak o 1°C víc. Dále máme v obyvaku krbová kamna, jako doplňkové topení. To, že by měl být termostat v jiné místnosti jsem zjistil až pozdeji, ale otázka zní: Jak nejlépe regulovat a nastavit kotel/podlahové topení? Teplota vody je konstantní 40°C. Prostor domu se ohřeje zhruba za 3 hod od spuštění (z 19,5°C na 21,5°C) a kotel již za celý den nesepne, jelikož dům má malé tepelné ztráty.
Jak tedy řešit tuto situaci aby topení bylo efektivní? Rádi si zatopíme v krbu, což ovšem vede k vyššímu nárůstu teploty a el. kotel vypne. Je nějaké řešení, kdy el. kotel pojede neustále i bez ekvitermního čidla? Nemám tam totiž přípravu a tak nevím zda by dodatečná montáž nebyla složitá.
Prošel jsem různé diskuze, kde se píše o TČ či plynovém kotli s ekvitermou, ale el. kotel moc zmiňován nebyl.
Děkuji za odpovědi.
Tomáš