YouTube - Terra Group
Sdílejte svá videa s přáteli, rodinou a celým světem.
Kam dál pro informace ze stavebnictví
Prosím ,máte někdo zkušenosti s firmou Terra Group která shání nejlevnější dodavatele energií.Děkuji za jakékoliv info.Milan
Obratem, nejpozději do 14 dnů od sdělení nových cen/uzavřené smlouvy jim písemně vyslovte nesouhlas s novou nabídkou a…
před 4 roky
Dobrý den. Prosím, napište nám na info@terragroup.cz s odkazem na tuto diskuzi vaše telefonní číslo, spojíme se s vámi…
před 4 roky
Ano první kolo také bylo v pořádku, ceny skvělé. Ale změnila se konzultantka, nová plná moc a ejhle, elektřinu máma…
před 4 roky
118 odpovědí
Zobrazit všechny reakceDobrý den,
prosím o radu ohledně odstoupení od smlouvy s Terra Group. Smlouvu jsem před cca 2 lety podepsal s pánem který už tam nepracuje. Stačí společnosti zaslat výpověď a zrušení plné moci? Hrozí nějaké sankce? Postoj Terra Group je už na úrovni vyhrožování, že odstoupit v tuto chvíli není možné. Předem Díky za jakékoli rady.
DK Dominik Kratochvíl @dominik.kratochvilDobrý den,
k odstoupení není důvod a pokud by jste na něm trval, asi byste zaplatil pokutu.
Podle dokumentů na jejich stránkách je smlouva o výběru dodavatelů na dobu neurčitou. Stačí podat výpověď a ta začíná běžet od začátku nového čtvrtletí a trvá tři měsíce.
Závazek vůči dodavateli musíte ale dodržet (asi na dva roky).
To co jste poslal se týkalo možnosti odstoupení do 14 dnů při distančním uzavření smlouvy, což se Vás netýká.
Dobrý den. Přesně jak všichni píšete, jenom stáří lidé.
Mám také velikou prosbu zda by nám někdo poradil. Naše 71 letá babička také při podomním prodeji který je ze zákona zakázaný podepsala aniž by vůbec věděla co registrační formulář s TG už před rokem a teď když jsme to zjistili a chtěli od smlouvy odstoupit, tak jí začali chodit sms zprávy a výhružky na udělění sankce 5000 kč.
Babička je vážně nemocná a bude se v nejbližší době stěhovat do Domu s lékařskou a pečovatelskou službou a my si teď nevíme rady jak od smlouvy s TG odstoupit.
Můžete nám moc prosím někdo poradit????
Děkuji tisíckrat.
KR Kamila Roudná @kamila.roudnaDobrý den,
zkuste požádat písemně o zrušení smlouvy s TG bez sankcí, protože se jedná o nekalou obchodní praktiku. Pokud TG nevyhoví Vaší žádosti, tak se obraťte na Českou obchodní inspekci na mimosoudní řešení sporů, měl by tam být formulář. Oni už si s nimi poradí.
Měl jsem od nového roku přecházet prostřednictvím TGI na nového dodavatele plynu (Armex). Armex mně poslal v prosinci uvítání, podklady a návrh smlouvy. V lednu jsem se náhodou dozvěděl, že TGI smlouvu s Armexem stornovalo a NIKDO mě o tom neinformoval. Tím pádem jsem zůstal u původního dodavatele, kde mně ale vypršela smlouva, takže jsem tam samozřejmě za oficiální plné ceny plynu. Přestaly se mně rovněž strhávat zálohy na plyn.
Samozřejmě, že na můj email na TGI naprosto žádná reakce, po telefonu to "řeší" již 3 týdny, ale situace je pořád stejná - to znamená, že pro nápravu neudělali vůbec nic.
Na podzim minulého roku jsem dal TGI výpověď přihlášky, která vyprší 31.3.2019. Mám takový pocit, jestli se z jejich strany nejedná o nějakou křivárnu, do které se mě snaží vmanévrovat.
Buďte velmi obezřetní s touto společností a ušetříte si nervy a čas.
MH M H @m___hKdyž se situace nachýlila až k hrozbě možnosti odpojení měřidla, začal jsem TGI opravdu hodně telefonicky tlačit k rychlému vyřešení případu.
A musím říct, že se vše nakonec vyřešilo k oboustranné spokojenosti. Paní na lince TGI měla snahu a byla úspěšná. Problém, který se řešil měsíc se podařilo najednou během jednoho dne ukončit. Takže za to moc díky.
Nicméně nemůžu se zbavit dojmu, že to nemuselo trvat tak dlouho. Všechny problémy pramenily z toho, že mezi novým dodavatelem, starým dodavatelem a TGI nebyla téměř žádná komunikace. Je co zlepšovat.
Kromě tohoto případu jsem ale neměl po dobu mé přihlášky s TGI žádné jiné problémy.
Dobrý den,
chtěl bych se taky podělit s ostatními o svou zkušenost se společností Terra Group, popř. poprosit o radu, jak se těchto šejdířů zbavit. Mou matku (věk 86 let) navštívil v lednu 2017 jeden ze zástupců této společnosti a předložil jí k podpisu tzv. "dohodu o zastupování." Má matka špatně slyší i vidí - brýle odmítá s tím, že se jí z nich točí hlava, naslouchadlo nemá. Uznávám, že není jednoduché pokusit se mé matce vysvětlit, co vlastně podepisuje - o to se onen vypečený zástupce ani nepokusil. Jediné, co jí opakovaně zdůraznil, bylo, aby o této smlouvě nikomu nic neříkala. Protože mentální schopnosti mé matky se blíží k úrovni malého dítěte, důsledně se jeho radou řídila a tak se stalo, že jsem se o podpisu této smlouvy dozvěděl až o čtyři měsíce později. V této době už bylo pozdě na vypovězení smlouvy do čtrnácti dnů. Následně Terra Group mé matce "vysoutěžila" jako dodavatele elektřiny společnost X Energie, jako dodavatele plynu Armex Energy, oba závazky na dva roky. Smlouva s X Energie na dodávky elektřiny začala za čtyři měsíce od podepsání smlouvy s TGI, (skončila platnost smlouvy s původním dodavatelem Innogy), dodávky plynu od Armexu mají začít až letos, t.j. 2019. V tomto roce má taky dojít k vypršení smlouvy se společností X Energie na dodávky elektřiny a tak TGI nedávno mé matce oznámila, že společnost X Energie byla opět vysoutěžena jako nejvýhodnější dodavatel elektřiny a že tato společnost bude vybrána i na další období. Já jsem ihned poté, co jsem se dozvěděl o uzavření smlouvy s TGI, zaslal této společnosti stížnost na způsob uzavření smlouvy - v rozporu s dobrými mravy a že došlo k porušení vyhlášky města, která zakazuje uzavírání smluv podomním způsobem. V této stížnosti jsem žádal okamžité zrušení smlouvy ze strany TGI, dočkal jsem se jen neurčitých slibů, že má stížnost bude postoupena "kompetentnímu oddělení" a že mě budou kontaktovat. Žádné odpovědi jsem se nedočkal a tak jsem jim zaslal doporučený dopis s odstoupením od smlouvy podepsaný mou matkou. Na zaslání výpovědi jsem TGI upozornil i mailem. Asi za půl roku jsem obdržel od TGI mail, ve kterém byl zdůrazněn závazek mé matky k vysoutěženým dodavatelům energií a rovněž požadavek, abych v případě přepsání měřidel na jiného majitele neprodleně předložil nový rozpis záloh od nového dodavatele. Ani zmínka o mé původní stížnosti nebo nějaká reakce na zaslané odstoupení od smlouvy. Když TGI letos v lednu mé matce oznámila záměr prodloužit smlouvu s X Energie, napsal jsem jim, že žádné další "vysoutěžené" dodavatele už nehodlám akceptovat a rovněž jsem jim připomněl výpověď smlouvy. Načež mi pan Pavel Kulhánek z Terra Group odpověděl, že TGI zaslané odstoupení od smlouvy neakceptuje (bez jakéhokoliv zdůvodnění) a že na všechny mé dotazy a stížnosti bylo odpovězeno - naopak jsem to prý byl já, kdo nekomunikuje. V e-mailu, na který pan Kulhánek odkazuje, bohužel žádná odpověď na mou stížnost není.
Já už jsem u společnosti Innogy předběžně domluvil převod měřidel na mou osobu, byl jsem ale rovněž upozorněn, že Innogy nemůže žádným způsobem ovlivnit mé jednání s TGI, protože tato není dodavatel energií a tudíž se na ně nevztahuje energetický zákon. Jsem odhodlaný spor s TGI řešit soudní cestou, trochu mě ale brzdí obavy o mou matku - nedovedu si představit, jaký dopad by tahanice před soudy mohla mít na její zdravotní stav.
Uvítám jakoukoliv radu, jak se smlouvy s Terra Group zbavit bez toho, aniž bych svou matku vystavil dalšímu stresu.
Děkuji
JŠ Jaroslav Šlahůnek @jaroslav.slahunekDobrý den p. Šlahůnku. V systému jsme podle vašeho jména nenalezli žádné spojení na vás. Prosím, zašlete nám na info at terragroup.cz kontaktní spojení na vás, vč. identifikace vaší maminky (jméno a plnou adresu), prostudujeme vámi popsaný případ a ozveme se vám zpět s návrhem dalšího postupu. Věřím, že najdeme společnou cestu, jak popisovaný případ vyřešit k vaší spokojenost. Hezký den.
Dobrý večer. Obracím se na Vás všechny s žádostí o radu. S firmou TerraGroupInvesment máme doma bohužel negativní zkušenost. Na základě plné moci společnost TGI uzavřela smlouvu u dodavatele elektřiny u fa. X-energie, nicméně od společnosti X-energie nám vzápětí přišel dopis, kde jsme byli informováni o tom, že byla tato smlouva okamžitě bez udání důvodu vypovězena. Následně došlo k situaci, kdy jsme podle ČEZ Distribuce byli nelegálně připojení do odběrné sítě, s tím, že pokud od 30.11.2018 neuvedeme nového smluvního dodavatele, budeme odpojeni od dodávek elektrické energie. Jistě není nutné dodávat, že tato situace teď v zimě by byla obzvlášť velice nepříjemná, navíc v době kdy máme půl roční dítě.
Na tuto informaci jsme společnost TGI upozornili několikrát pomocí emailu, tak i snahou se dovolat na firmu (nespěšně, voláno v různou dobu po celý prac.týden). Jedinou odpovědí bylo, že budeme někým kontaktováni ze spolčenosti TGI o stavu řešení problému. Nicméně se již dále nikdo neozval.
Na základě této zkušenosti jsme se rozhodli ukončit jakoukoliv spolupráci se společnosti TGI, poslali jsme výpověď, nicméně TGI s námi i nadále nekomunikuje, nemáme odpověď, zdali výpověď přijeli, nebo ne a proč.
Mám tedy dotaz, za jakých podmínek lze ukončit jak Dohodu o zastupování, tak i přihlášku do ,,eneregetických aukcí,,.
Stále doufáme v dohodu se společnosti TGI, bez toho aniž bychom museli již tuto situaci řešit přes advokátní kancelář.
Děkuji Vám všem. A propo - kdyby tento příspěvěk náhodou četli zástupci TGI a chtěli napsat do odpovědi, ať je kontaktujeme na jejich email/telefon - již dávno kontaktováni jsou a máji podklady k řešení tohoto problému!!!
Děkuji Šamaj
AŠ Aleš Šamaj @ales.samajVydržte, oni ještě donedávna vůbec nevěděli, že by někdo mohl mít s TGI jakýkoliv problém. Dokonce se na slovo problém u TGI objednával externí překladatel.....Teď najednou zjistili, že mají spoustu problémů a přidělili na to pracovníka....Určittě se Vám v následujících dvou letech někdo ozve...
Chtěla bych vědět jak postupuje společnost terra group po podepsání smlovy.Mě bylo řečeno že vše vyřídí -mají plnou moc-STÁLE MĚ volá vaše společnost a chtějí říct po telefonu údaj o odběrech --vždyť už je máte JE TO NORMÁLNÍ nebo je to nějaký podvod. číslo volajícího je tarifomat 734699832
Mám teď sám ze sebou takový problém...
V současnosti jsem zákazníkem Bohemia Energy, ale mám to podepsané právě s Terra Group.
Zatím žádný problém nenastal, ale nevím prostě co mám dělat, protože od Bohemia Energy mám ve faktuře za plyn 1,266 Kč/kwh a za elektřinu 1,166 Kč/kwh.
Rozhodl jsem se to změnit právě přes Terra Group, kde budu mít u plynu 0,679 a elektřinu za 1,015. U elektřiny rozdíl nic moc, ale vzal jsem to hlavně k vůli plynu - 50% rozdíl je fakt dost!
Upozorňuji, že jsem to hned nepodepsal a ověřil u pár známých, kteří už toto mají víc jak 4 roky a jednak dostali ceny takové co jim bylo řečeno, neplatili žádný poplatky a už vůbec ne sankce, tak tomu co se tady všude píše moc nerozumím.
Ale proč to vlastně vše píšu....
Před pár dny mě navštívila Bohemia Energy, a že pomluvili konkurenci, to je asi normální, ale že se vytasili s ceníkem u elektřiny za 0,95 Kč/kwh a u plynu 0,680 Kč/kwh, tak to jsem teda zíral!
Takže co teď? Sice to není až tak lepší nabídka, ale nemusel bych nic měnit.
Měl by tady někdo nějaký názor na toto??
RP Roman Pokorný @roman.pokorny743tento příspěvek byl redakcí odstraněn
Se společností Terra Group Investment a.s. jsem naprosto spokojený. O všechno se postarali, zajistili opravdu nízké ceny, navíc jsme řešili přepis odběru a stačilo jen podepsat pár papírů. Bylo to zadarmo, naztrácíme čas staráním se o energie a ještě šetříme. Můžu jedině doporučit spolupráci s firmou Terra Group
JV Jirka Vrbický @jirka.vrbickyAno i takových jako jste Vy jsou tisíce. TGI není malá společnost a řadu klientů zpracovala zcela bezchybně k jejich spokojenosti a samozřejmě s patřičnou slevou. Pokud by tak tvrdošíjně nevymáhala sankce i u lidí, kde skutečně umíme prokázat pochybení jak zástupce tak mateřské firmy a dokázala se na celý proces změn dodavatele podívat z odstupu, tak by bylo na české energetickém trhu dýchatelněji..Přeji jen to nej, spokojenost pod křídly kteréhokoliv z hráčů na trhu. P.K.
Dobrý den,i já prosím potřebuji poradit.Bohużel i má teta podepsala s Terra Group smluvu a řekla mi obtom dost pozdê.Byla v domění,że přišel někdo od Bohemia energi,protože se ji představil že je od Energi,to víte staří lidé.Volala jsem na Terra Group,s tim,że chceme smlouvu zrušit,jistě že můžem,ale za sankci 6000 Kč,dale má poslat smlouvu o ukončeni dodávky plynu,pokud ne dalši sankce.Nové dodavatele by měla mít od roku 2019,když jsem paní řekla,że stejně budemnpodávat výpověď do 14dnů od zapojeni řekla mi że i to je pokutováno,že jo podat nemůžem.
Prosím může nám někdo poradit,děkuji
KS Karin Schwarzova @karin.schwarzovaZdravím, rozumím takových lidí jsou tisíce v republice a společnost TGI se konečně probudila ze sna o úžasné a zcela bezchybné práci jejich poradců :-) Donedávna totiž měli interní nařízení od vedení společnosti na žádné intervence nereagovat, aby to zbytečně mediálně nešpinilo to lesklé krásné a ničím nepoškozené renomé.....No nic. Neexistuje slušná firma v této zemi, protože je to všechno věcí hodnocení mnoha subjektivních pohledů....
Dobrý den,
má někdo zkušenost jak vypovědět přihlášku k výběrovému řízení aukce energií (Terra Group Investment)? Otec má podepsanou tuto přihlášku (již delší dobu než 14 dní), nyní chtějí podepsat "dohodu o zastupování" , kterou jim ještě nepodepsal. Vázací doba u současného dodavatele je ještě více než 2 roky a už nyní vyhrožuje slečna přes mail sankcí 5000,- v každém emailu který pošle.
Podařilo se někomu odstoupit od přihlášky? Ze strany Terra group investment rozhodně není zájem vyhovět klientovi a odstoupit, ale tlačí nás stále jen něco dalšího podepsat.
děkuji za rady a zkušenosti
F.
FD František Dufek @frantisek.dufekZdravím, ano je možné ji zlikvidovat hned několika způsoby, písněte mi případně email na helgard at seznam.cz já Vás spravím o tom, jak se nechá z TGI vyšplouchat. /plně snadné to není a rozhodně to není bez práce, ale také to rozhodně není nemožné....Mějte fajn den.
Moje maminka má také velmi špatnou zkušenost se společností Terra Group. Když nám přišla smlouva s novým dodavatel energií, kde nová cena byla mnohonásobně vyšší a ještě chybně sjednaná, telefonicky jsme je na to upozornili. Na to nám řekli, že se na to podívají, ale už se nikdo neozval. Zaslali jsme tedy Terra Group výpověď přihlášky k energetické soutěži a výpověď dohody o zastupování, jelikož nám při výkonu zmocnění byla společností Terra Group způsobena škoda. S dodavatelem energií jsme nakonec museli komunikovat napřímo, aby smlouvu opravil. Na to mamince volali, že výpověď neakceptují a že se na smlouvu podívají a upraví ji. Uběhly 2 měsíce, opět se nic nedělo a najednou přišla další smlouva, tentokrát na dodávku zemního plynu. Tak jsme jim psali emailem, že smlouvu nebudeme akceptovat, že jsme dali výpověď. Na to odepsali emailem, že prý nám sdělili telefonicky, že výpověď není platná a že tedy budeme platit sankci 5.000,-Kč. Znovu jsme jim psali, že vzhledem k tomu, že ani po našem upozornění na chybně sjednanou a nevýhodnou smlouvu nedošlo k nápravě a navíc jsme nikdy neobdrželi žádné písemné stanovisko, proč výpověď neakceptují a proč je dle jejich názoru neplatná, i nadále trváme na výpovědi. Dnes po 14ti dnech opět volali, že nám posílají žádost o zaplacení pokuty 5000Kč. Tato firma komunikuje pouze když se jim to hodí, na žádosti klientů vůbec nereaguje ani se nesnaží je jakýmkoliv způsobem řešit. Jejich dohody jsou napsané tak, aby bylo pro běžného klienta téměř nemožné se ze smlouvy vyvázat bez pomoci právníka. Takovéto jednání by měla řešit Česká obchodní inspekce nebo Energetický regulační úřad.
MM Magda Malm @magda.malmDobrý den,
to že Vám poslali mnohonásobně vyšší cenu je lež.
Mám také zkušenost s Terragroup. V přihlášce kterou jsem podepisoval jsou kolonky, kde jsou ceny uvedené předem, tak nechápu jak by Vám mohli dát vyšší cenu než jste měl původně. Smlouvy na plyn i elektřinu mi přišli asi za měsíc a ceny přesně odpovídají cenám v přihlášce. Přihláška je na dobu neurčitou, tak nevidím důvod proč by se od ní nedalo odstoupit. Připadá mi, že ti co si tu stěžují,ji vůbec neviděli, nebo se možná ani s žádným obchoďákem nepotkali a z nějakého důvodu
ne ně házejí špínu.
Co mi ten obchoďák od Terragroup slíbil, tak to přesně dodrželi. Já jsem spokojený a můžu jenom doporučit
Stejně špatná zkušenost. Moje maminka má přes 70let. Někdy před novelou občanského zákoníku podepsala smlouvu s Terra Group. Od roku 2013 ji nikdo nekontaktoval. Loni na podzim dostala nějakou nevýhodnou smlouvu s tím, že to má podepsat. Vrátila ji s spolu s výpovědí plné moci pro Terru. Teď ji firma Terra Group vyhrožuje pokutou 5000 Kč, že smlouva je platná na dobu neurčitou. Mamka bohužel nemá kopii původní xy let staré smlouvy. Takže nás bude čekat asi právník :( Opravdu nejlepší se léčit na důchodcích.
Pokud by bylo více takových to lidí bylo by vhodné oslovit někoho z televize jako Černé ovce, Reportéři, Na vlastní oči a podobně, aby tuto křivárnu ukázali i dalším a to především důchodcům.
Dobrý den, Předem upozorňuji, že jsem udělal chybu, když jsem se nechal přemluvit k podpisu přihlášky do energetické soutěže u firmy Energetická kancelář. Tam mě paní, která mě navštívila, také zřejmě záměrně neřekla vše a já blbec nevěděl, na co se mám zeptat. Bohužel o pár dní později mě oslovila firma Terragroup a hned snad další den přišel pán, který měl zřejmě za úkol mě utáhnout na nudli a se slibem, že mě vysoutěží velmi nízké ceny energií, podle pána dokonce přímo u mého nynějšího dodavatele E.ONu. Nevím, proč jsem si myslel, že to má něco společného s předchozí návštěvou paní Horníčkové (Ener. kancelář), jednalo se pořád o energiích, tak pánovi ukazuji podepsanou smlouvu s EK, pán si ji ofotil, povídá, že to zařídí, potom mi dal podepsat smlouvu s Terragroup, která mi zaručeně vysoutěží velmi nízké ceny elektřiny i plynu. Samozřejmě až po nějakém čase, bohužel po více než 14 dnech, jsem zjistil,že mi jaksi zamlčel, že jsem povinen uzavřít smlouvu s tím dodavatelem, který mi dá cenu napsanou ve smlouvě. Pán mi podle mě vůbec neřekl věci podstatné, pořád jen vychvaloval firmu, ale co je nebo není mojí povinností mi jaksi říct pozapoměl. Vím, že je to moje chyba, pokud na to dojedu a budu platit pokuty tam i tam, rozhodně alespoň budu dělat oběma firmám "kvalitní reklamu". Navíc každou další firmu, která mi nabídne zaručeně levné energie, pro jistotu skopnu ze schodů. Podle měš se u obou firem jedná o velmi neseriózní jednání , ale o to jim zřejmě jde.
J.K.
JK Jiří Kokta @jiri.koktaDobrý den p. Kokto. Vaši stížnost na nesdělení informací, které zmiňujete v příspěvku, evidujeme též na info mailu, kam jste ji tento týden adresoval. Předal jsem kolegyni kontaktní údaje na vás a bude vás kontaktovat s návrhem řešení. Naším cílem rozhodně není vystavit vás jakémukoliv tlaku nebo smluvní pokutě, jak od stávajícího dodavatele, nebo od nás. V tomto duchu vám garantujeme, že k žádné smluvní sankci ze strany Terra Group nedojde. Zmiňujete však, že jste nejprve podepsal dokumenty Energetické kanceláři, což je zcela jiný subjekt, se kterým prosím záležitosti řešte napřímo. V systému též eviduji, že jste podal odstoupení od smlouvy, kterému bude vyhověno bez sankcí. O tomto vám zašleme písemné potvrzení. V případě jakýchkoliv dotazů nás prosím kontaktujte přímo na naší infolince 533101335. Hezký den.
Dobrý den
Jako většina lidí zde na diskuzi, tak i já mám jen špatnou zkušenost. Podle dopisu od Terra group pro mne zajistili nejvýhodnější cenu energie, avšak pravda je, že cena je o 10% vyšší než ceny běžných dodavatelů na trhu. Když jsem je na tuto skutečnost upozornil, tak mi bylo odpovězeno, že uzavřeli smlouvu a nehodlají ji měnit.
PN Petr Němec @petr.nemec631Dobrý den p. Němče, kontaktujte mě prosím na e-mailu marketing at terragroup.cz, ideálně se zasláním kontaktů na vás, ideálně vč. adresy odběrného místa. Situaci samozřejmě prověřím a pokud někde došlo k případnému pochybení, vše napravíme. Hezký den. Terra Group
já se v těch dodavatelích vůbec neorientuji.
Mě Terra Group taktéž vysoutěžila v aukci podstatně dražšího dodavatele plynu i elektřiny než jsem měl původně. Okamžitě jsem odvolal jejich neomezenou plnou moc a již nikdy více žádná aukce... člověk se musí spoléhat jen sám na sebe, číst hodně recenze na internetu a nikomu nevěřit.
MH Martin Hoffmeister @martin.hoffmeister:-)))))) číst hodně recenzí a nikomu nevěřit. A čtení recenzí - mezi námi - není pak náhodou v takovém postoji zcela jednoznačnou ztrátou času? :-)
Dobrý den pane Kyselo, takže jak jsem správně předpokládal, píší zde lidé od konkurenčních firem. Rozumím tomu, že když v tomto oboru pracujete, tak dokážete sehnat lepší cenu. Pro nás obyčejné lidi zůstává jako možnost jenom internet. Samozřejmě jsem také hledal a našel jsem cenu 492,-/0,- u Skautské energie což je mimochodem také Terra group, ale nejsem skaut. Volal jsem na Armex, kde mi nabídli také 650,- ale s měsíčním poplatkem 100,-. Tudíž když mi obec nabízí lepší podmínky přes Terra group, tak v tom nevidím žádný problém.
Také zkušenost s Terra group. U nás v obci už to dělají druhým rokem, také to hlásil rozhlas, bylo to ve zpravodaji a na obecním webu. Poprvé jsem nijak nereagoval, ale asi před 14 dny mě volala paní, že je možnost si u nás snížit náklady na energie a že přijede pán a všechno mi vysvětlí. Považuji se za průměrně inteligentního člověka, který by nepodepsal něco co bych nechtěl, tak jsem souhlasil. Přijel chlapík, aniž by chtěl vidět nějaké faktury řekl, že mají vysoutěžený Armex na plyn za 650,- s nulovým měsíčním poplatkem a Pražskou Plynárenskou na elektřinu za 1015,- a 60,- měsíční poplatek. A jestli prý chci tak mi vypočítá úsporu. Shodou okolností mám plyn také u Armexu už víc než 3 roky ale za 760,- a 100,- měsíčně. Při mé spotřebě asi 26 MWh spočítal 4900,- úspory za rok, na elektřině oproti Eonu nějakých 1200,-. Podle mě až podezřele dobrá nabídka, tak jsem to nepodepsal a nechal jsem si od něj poslat smlouvu k pročtení a že se mu ozvu. Moc se na to netvářil, ale druhý den mi poslal smlouvu. Smlouva na 3 roky, poté se mění ve smlouvu na dobu neurčitou. Přihláška na dobu neurčitou, mají 14 dnů na rozmyšlenou, za porušení podmínek pokutu 5000,-. Za mě OK. Na https://www.youtube.com/user/TerraGroupI… jsem se podíval na několik videí, kde mluví konkrétní starostové obcí, nějaký policajt a nějaký šéf skautů, přečetl jsem několik dopisů opět od starostů,které mají na webu a chlapíkovi jsem zavolal a rád podepsal. A teď jsem narazil na tuto diskuzi a nestačím se divit, buď naprosto nevíte o čem píšete, nebo jste z nějakých konkurenčních firem. Upřímně je mi úplně jedno jestli mají dodavatele vysoutěžené, nebo jsou s nimi nějak domluveni, ale ceny mají skvělé a podmínky v pohodě. Takže moje zkušenost: Terra group určitě Ano!!!
Společnost Terra group je uskupení podnikatelů se systémem, který nahrazuje přímý podomní prodej smluvními projekty soukromých zcela netransparentních aukcí, které absolutně nesplňují podmínky jakékoliv veřejné a nebo elektronické aukce. V podstatě dostanete od Terra group k podpisu papír, kterým dáváte své energie na starost jim a dále se nemusíte starat o nic. A taky se nemusíte bát, že by snad terra group zaváhala a pomocí aukce se o Vás nepostarala. Samozřejmě je to malý obchodní trik a podvod, protože terra-group ve skutečnosti žádné opravdové aukce nedělá, ale to musíte hovořit s lidmi uvnitř, kteří odešli. Je to celé od začátku domluvené, jsou tu partneři, pro které terra shání klienty a jediné co je terra group schopen profesionálně dražit je výše její provize. Ano jsou to profíci, umějí spočítat úsporu umějí přesmluvnit, ale okatě a zcela přes roh dávají najevo, jak moc jsou jejich pseudo-aukce nepoctivé. Mám zákazníka kterého terra-grup v roce 2016 přihlásila do aukce v roce 2019 :-)))) protože mu v roce 2019 končí smlouva, ale nikdo neví kdo v té aukci bude a jestli vůbec bude aukce...Rozhodně nebrat ani omlyem.
Pozor na TERRA GROUP. Jsou to podvodníci. Jejich podomní prodejci vás ujistí, že podpisem smlouvy se k ničemu nezavazujete, ale opak je pravdou. Po aukci MUSÍTE podepsat smlouvy s "vysoutěženým" dodavatelem. Pokud to odmítnete, požadují sankce za náklady na soutěž.
Bohužel osobní zkušenost.
Takže ruce pryč od TERRA GROUP!
MK Martin Kraus @martin.kraus833Dobry den, bohuzel mame stejnou zkusenost. Prisel nam dopis s castkou 2000 za zruseni. Mame jim to platit?
Tak mě Terra group vysoutěžila v aukci plyn skoro o 4.000,- za rok dražší něž kdybych zůstal u původního dodavatele.. tomu se říká úspora. Jestli se mi ještě jednou někdo podobný ukáže přededveřmi poštvu na něj psy..
PM Petr Matte @petr.matteCo to znamená "vysoutěžila"?
Vy jste u nich už dva roky a doběhla původní smlouva?
Protože já, když ještě nejsem jejich zákazníkem, jsem od nich dostal mailem nabídku na silovou elektřinu (mimochodem velmi slušnou, 980Kč/MWh VT, 753 Kč/MWh NT a 0 Kč měs. poplatku, vše bez DPH) a prostě bylo na mě, jestli se pro ně rozhodnu nebo ne.
Ale z dalších zaslaných podkladů jsem pochopil, že to je cena na dva roky, ale T-G dám plnou moc skoro na vše ohledně energií. A po dvou letech, když plnou moc nezruším, musím podepsat smlouvu, když bude energie aspoň o 10% nižší, než je cena ve standardním ceníku dominantního dodavatele na mém území.
Takže jedině snad podepsat smlouvu, zajistit si lepší cenu na 2 roky a pak plnou moc s T-G vypovědět. Pokud to jde. Prostě mě tyhle podmínky odradily.
Je to jako s bankou, která má zadarmo vedení účtu, ale musím kartou zaplatit aspoň 3.000 Kč. To taky není pro mě. Já prostě nechci kontrolovat, za kolik jsem už utratil, jestli jsem včas zaplatil, jestli musím někdy v budoucnu smlouvu vypovědět atd. To raději vezmu dražší ČEZ (T-G 25.400 za rok, ČEZ 26.100 za rok, oboje s DPH za rok při mé spotřebě 4+4MWh/rok).
Pokud už od T-G nemůžete couvnout tak se zkuste podívat do podmínek, zdali by bylo možné smlouvu úplně zrušit a odběr převést třeba na manželku. Takhle si myslím že by bylo možné odejít i od ČEZu, když mají fixaci na 2 roky. Prostě bych elektřinu přepsal na manželku. Doufám.
Petr
Osobní zkušenost nemám. Cena je nejlevnější na trhu, ale:
Dáte jim plnou moc na vaše zastupování, tzn. na zrušení smlouvy apod.
Po dobu 2 let to bude OK. Pak přide další aukce a Vy musíte s novým dodvatelem podepsat smlouvu, pokud je jeho cena nižší aspoň o 10% než má nejvetší dodavatel ve Vašem okolí ve standardním ceníku. Takže pak třeba už nešetříte.
Toho jsem se bál, takže jsem do toho nešel, i když by u mě činila úspora při spotřebě EE 4+4MWh/rok celkem 600 Kč/rok (při celkové platbě okolo 26.000 Kč). Takže zůstávám u ČEZu.
Za tuto firmu hovoří výsledky, spojení mimo jiné, se skauty, viz. Skautská energie, Nezávislým odborovým svazem PČR, hovoří za vše. Je to schopná firma.
Ale nelíbí se mi jejích podomní nabídky i v místech, kde je to zákonem zakázáno, např. v Opavě 14. 12. 2016. Odkazují se na souhlas starostky místní části, která o ničem nevěděla.
Obrázek si udělejte sám.
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.