nastavení kotle ohřev TUV vs ohřev topeníDobrý den, mám starší RD, letos zatepleno 160mm EPS, okna, vyměněn kotel - Baxi LUNA Platinum+24kW.Ekvitermní čidlo+prost termostat. Ohřev TUV (původní bojler 200l 6let starý) přes trojcestný ventil.
V čem spočívá problém - dům je poměrně dobře zateplen , topit je třeba jen večer do ložnic, jinak skoro vůbec. Bohužel vždycky když je potřeba zatopit tak je to v době kdy začíná klasický koupací maraton s dětma takže kotel začne nahřívat TUV a netopí. A podle odběru netopí třeba 3-4 hod, tzn že nahřehje TUV a začne znovu topit třeba kolem půlnoci. Snížil jsem teplotu TUV, to trochu pomohlo,ale zase o to víc se jí z boileru vytočí. Zkontroloval jsem teplotu kotle když nahřívá TUV, zkontroloval odvzdušnění, vše by mělo být OK. Situace kdy je třeba zatopit ale kotel několik hodin stále dohřívá TUV je hrozná - neexistuje nějaká možnost aby se dalo topit a zároveň fungoval ohřev TUV. V domě je 6 osob, takže večer je poměrně velký odběr vody. řešil někdo už podobný problém?