nastavení kotle ohřev TUV vs ohřev topení

nastavení kotle ohřev TUV vs ohřev topení

Dobrý den, mám starší RD, letos zatepleno 160mm EPS, okna, vyměněn kotel - Baxi LUNA Platinum+24kW.Ekvitermní čidlo+prost termostat. Ohřev TUV (původní bojler 200l 6let starý) přes trojcestný ventil.
V čem spočívá problém - dům je poměrně dobře zateplen , topit je třeba jen večer do ložnic, jinak skoro vůbec. Bohužel vždycky když je potřeba zatopit tak je to v době kdy začíná klasický koupací maraton s dětma takže kotel začne nahřívat TUV a netopí. A podle odběru netopí třeba 3-4 hod, tzn že nahřehje TUV a začne znovu topit třeba kolem půlnoci. Snížil jsem teplotu TUV, to trochu pomohlo,ale zase o to víc se jí z boileru vytočí. Zkontroloval jsem teplotu kotle když nahřívá TUV, zkontroloval odvzdušnění, vše by mělo být OK. Situace kdy je třeba zatopit ale kotel několik hodin stále dohřívá TUV je hrozná - neexistuje nějaká možnost aby se dalo topit a zároveň fungoval ohřev TUV. V domě je 6 osob, takže večer je poměrně velký odběr vody. řešil někdo už podobný problém?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.