Plynový kotel stále spíná a vypíná - 5 sekund interval

Plynový kotel stále spíná a vypíná - 5 sekund interval

Dobrý den,

před pár dny se plynový kotel Protherm panther 24 začal chovat divně. Vždy sepne, aby natopil na požadovanou teplotu média (60st), ale po 5 vteřinách vypne, aby se za 5 vteřin zase zapnul. Takto se to opakuje dokola.

Už jsem podobný problém 2x řešil dřív a bylo ucpané sítko u kotle na zpátečce. Tak jsem ho opět odstavil, vypustil, sítko vyčistil (nebylo moc špinavé proti předchozím stavům. Bohužel to nepomohlo. Teplota vychladla na cca 28c a když jsem opět doplnil vodu, vše uvedl do původního stavu, zapnul a odvzdušnil, tak se kotel zapne, zvedne teplotu o 5c nahoru, pak se hned vypne a teplota spadne o 4c dolu... takovým způsobem se sice proti předchozím stavům dostane zpět na 60st, ale vzhledem k častému spínání si myslím, že to pro elektroniku asi nebude žádný med. Obávám se, abychom na Vánoce neskončili bez kotle...

Máte nějaký nápad, čím by to mohlo být? Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

33 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.