Nastavení regulace podlahového topení

Rubriky:

Nastavení regulace podlahového topení

Dobrý den.
Mám problém se správným zaregulováním PT. V novostavbě mám instalované PT (přízemí, patro, cca 1 km trubek celkem), které je poháněno kondenzačním kotlem. Ke kotli je připojena sonda pro snímání venkovní teploty a řídící jednotka - termostat. Nejprve mi systém nastavili tak, že kotel topil neustále - docházelo ale k přetápění místností. Pozval jsem servismana a ten systém nastavil tak, že je kotel regulován termostatem, po dosažení teploty kotel vypne. Oběhovka běží neustále. Ani jeden způsob mi nepřijde optimální. Z diskuzí jsem vyčetl, že je nejlepší, aby kotel topil stále, podle venkovní teploty upravoval teplotu topné vody a snímal i teplotu uvnitř, aby nedocházelo k přetápění. K mé smůle jsem dosud netrefil na žádného odborníka, který by to takhle uměl nastavit. Poradí mi, prosím, někdo, jak mám postupovat a systém správně nechat nastavit? Druhý problém, který mám, je nerovnoměrná teplota v místnostech přízemí vs patro (rozdíl cca 2 stupně), patro topí méně. Dle mého názoru je potřeba přidat 1 čerpadlo do patra. Dosud celou soustavu pohání pouze kotlové čerpadlo, které jede na maximum. Průtoky cca 1,5 l na smyčkách dlouhých od 90 - 120m. předem díky za rady, Pavel

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.