Nastavení regulace podlahového topeníDobrý den.
Mám problém se správným zaregulováním PT. V novostavbě mám instalované PT (přízemí, patro, cca 1 km trubek celkem), které je poháněno kondenzačním kotlem. Ke kotli je připojena sonda pro snímání venkovní teploty a řídící jednotka - termostat. Nejprve mi systém nastavili tak, že kotel topil neustále - docházelo ale k přetápění místností. Pozval jsem servismana a ten systém nastavil tak, že je kotel regulován termostatem, po dosažení teploty kotel vypne. Oběhovka běží neustále. Ani jeden způsob mi nepřijde optimální. Z diskuzí jsem vyčetl, že je nejlepší, aby kotel topil stále, podle venkovní teploty upravoval teplotu topné vody a snímal i teplotu uvnitř, aby nedocházelo k přetápění. K mé smůle jsem dosud netrefil na žádného odborníka, který by to takhle uměl nastavit. Poradí mi, prosím, někdo, jak mám postupovat a systém správně nechat nastavit? Druhý problém, který mám, je nerovnoměrná teplota v místnostech přízemí vs patro (rozdíl cca 2 stupně), patro topí méně. Dle mého názoru je potřeba přidat 1 čerpadlo do patra. Dosud celou soustavu pohání pouze kotlové čerpadlo, které jede na maximum. Průtoky cca 1,5 l na smyčkách dlouhých od 90 - 120m. předem díky za rady, Pavel