Kotel Dakon FB automat

Reklama
Kotel Dakon FB automat

Dobrý den kolěhove majiteli Dakonu FB AUTOMAT.

Mám na vás několik dotazu a děkují předem za vaší diskusní příspěvky a rady.
Mam FB automat 30kw s regulátorem ST 702+pokojový bezdrátový termostat a topím první sezonu.
Vytápím v pídu hnědým uhlím starý kamenný Německý barák v Jizerských horách na kopečku.
Komín nový 12 metru průměr 20 zateplený. Topím jen do radiátoru,používám jen jeden termostatický ventil ESBE VTC 511-25/55. a jedno čerpadlo.
Schema zapojeni viz foto dole.

1: chci se zeptat zda pravidelně při čištěni kotle taky otevíráte dvířka pod kouřovodem ? (mně totiž nedaří dvířka otevřít i když odšroubují šroub dvířka neotvírají a vypadá to jako kdyby tě dvířka byli zatmeleny.) Já musím čistit rukou přes otvor v koleně.

2: čistím kotel + koleno každý týden. Komín mám krasně čistý, naopak kotel +koleno hooodně zaneseno sazí.Dva dní po vyčištěni kotel hoří a nabírá teplotu výborně a rychle,pak ale už jemu to trvá díl a také zda se že žere víc uhli. Po čištění kotle mám plný kýbl saze. Mate někdo podobny problém s zanášením kotle ?

3: každý topenář říká že pro tento kotel musí byt teplota na kotli minimům 65 stupni. Jenže já jestli nastavím kotel tak aby topil na 65 tak mám pořad hořké radiátory a jednotka TECH neposlouchá pokojový termostat a pořad topí do radiátoru.( Mám to zatím vyřešeno tak že čerpadlo mně se zapne při 60 a v nastavení teploty TÚ mám 80 stupni s tím že potom jak se natopí místnost v které termostat tak teplota klesne na 58 a tak udržují kotel aspoň minimálně na 58 stupni. Jak chci kotel topit víc jako 60 tak kotel neposlouchá pokojový termostat a topí pořad do radiátoru a tím pádem pořad podává podavač, a máme doma Afriku.

Přejí všem hezké svátky !!!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.