zaomítací rolety nad francouzská okna

Rubriky:

Reklama
zaomítací rolety nad francouzská okna

Dobrý den.
Do naší novostavby jsme si objednali okna i vnější předokenní zaomítací rolety od jedné společnosti (prozatím ji nebudu jmenovat). Stavíme kompletně z Porothermu. Obvodové zdivo je 44 Profi, nad okny jsou připraveny Porotherm Vario překlady. Zástupci firmy si přijeli vše zaměřit a v první fázi dodali okna. Nebudu tu zdržovat výčtem chyb při dodávce oken. Každopádně, když přivezli rolety, na všechna okna pasovaly, krom francouzských oken. Kastlíky jsou o 4cm hlubší, než je hloubka Vario překladu, tudíž vyčnívají přes půdorys domu. Firma nabídla dvě řešení, buď zvětšit hloubku Vario překladu tzn. ze 7cm polystyrenu nechat jen 2cm, zbytek odříznout a okna přesadit hlouběji do objektu (zde se bojím promrzání překladu a tvorby tepelného mostu, zbylé 2cm polystyrenu na překladu mi přijdou dost málo), nebo obložit okolí vyčnívajících kastlíku polystyrenem a udělat jakousi římsu nad těmito dvěma okny (což bych si musel udělat sám a podle mě by to nevypadalo pěkně, když ostatní okna budou zároveň se zdivem - dům nemáme v plánu zateplovat.). Podle zástupce dodavatele se kastlíky s roletami na výšku francouzských oken nedají udělat tak, aby pasovali do Vario překladů. Nikde jsem nenašel, že by toto někdo řešil a tak se domnívám, že mi možná neříkají pravdu. Prosím o Váš názor. Předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.