Prosím o pomoc s výpočtem

Reklama
Prosím o pomoc s výpočtem

Dobrý den,
prosil bych Vás v tomto směru zdatnějších o pomoc s výpočtem obsahu akumulační nádrže. Objekt je zděný patrový dům 240 m2, který má vypočtenou tepelnou ztrátu 10,5 kW, ovšem topím pouze v části, cirka ve 2/3 budovy. Vytápěn je kotlem Atmos C18S o výkonu 20 kW. Celkový obsah vody v kombinovaném topném systému radiátorů a podlahového topení jsem vypočítal na 170 litrů (natápím teda cca 130 litrů vody v kotli a v místnostech kde se topí). Můj dočasný způsob topení je ten, že přijedu v 16 hodin z práce, zatopím a naposled jdu přiložit cirka v 23 hodin. Kotel samozřejmě nejede celou dobu naplno. Topím cirka na 21-23 stupňů. Mezi jednotlivými zátopy mi klesne teplota v místnostech o cirka 1-1,5 stupňů. Rád bych systém doplnil o malou akumulační nádrž, abych kotel běžel neustále naplno (kotel měnit nechci), styl zatápění a topení bych nerad měnil, resp. rád bych tuto dobu o něco zkrátil. Pomůžete mi prosím s výpočtem? Předem všem děkuji. Doufám, že jsem žádnou z mnou udávaných hodnot nespletl. Ztráty počítal projektant, obsahy vody já. Tak doufám, že mě neroznesete na kopytech, že něco z výše uvedeného bude ve Vašich výpočtech falírovat :-)
Jirka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.