Tepelná ztráta a vhodný zdroj vytápění

Reklama
Tepelná ztráta a vhodný zdroj vytápění

Ahoj, chystáme se stavět, aktuálně jsme ve fázi dokončování projektu, a já přemýšlím a přečítám jaký zvolit zdroj vytápění. U pozemku máme i plyn.

PENB ještě nemám, tepelnou ztrátu také ne, nicméně mám pravděpodobně všechny informace na výpočet. Snažil jsem se to vypočítat ale nevycházelo mi to dobře.

Teď k potřebným informacím.

Zdivo: heluz 38 family, EPS-F, 80mm, při realizaci bychom chtěli dát 12 nebo i více (takto to máme prozatím kvůli odstupovým vzdálenostem).

Střecha: minerální vata tl. 250mm, pod vazníky ještě 50mm tepelné izolace.
Podlaha: polystyrén 120mm.
Okna: trojskla

Součinitel prostupu tepla:
Strecha: 0,16
Podlaha: 0,21
Steny: 0,15

Případně jde změnit, kdyby to bylo vhodné. Chceme co nejlépe zateplit - tzn. klidně do toho zainvestovat peníze navíc...

Zastavěná plocha je 205m2, z toho podlahová plocha je 180m2 (s garáží).

Přikládám půdorys jako obrázek. Umístění je jížní morava.

Aktuálně bydlíme v řadovce s plynovým kotlem a jsme zvyklí topit dost často v krbu, proto jsme uvažovali do nového domu teplovodní podlahovku, krbovou vložku (oboustrannou) s výměníkem a k tomu akumulační nádrž a elektrický kotel. Místo na to v technické místnosti máme. Zpětně si říkám, jestli se na všechno nevyprdnout a nedát tam plyn a topit jen plynovým kondenzačním kotlem. Zkrátka aby nebylo vše zbytečně složíté na regulaci.

Tzn. určitě chceme podlahovku a určitě nechceme rozvod z krbové vložky horkovzduchem.

Můžete mi prosím poradit co zvolit nebo aspoň vhodné možnosti?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

102 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.