stavba akumulačních kamen

Rubriky:

Reklama
JA Jan Antoš @jan.antos před 7 roky06.01.2017 11:44:00
stavba akumulačních kamen

Dobrý den, prosím o radu, jsem tu nový tak mi prosím omluvte různé chyby atd. S tavím v dílně akumulační kamna na principu rocket stove mass heaters-raketová kamna, s převodem sálavého tepla do teplovodního výměníku, budou celé zaizolované a místo sudu šamot a izolace. A ted mám dilema, jestli použít směr spalinových cest originálu dolu a pak postupně stoupat do několika poschodí a pryč do komína, nebo od vrchu dolu a spodem pryč do komína. V nejvyšší patro bude zasypáno vrstvou písku ve kterém budou hliníkové trubky s vodou. Když budou horké spaliny stoupat v vzhůru postupně prohřejí celí sloupec materiálu až k trubkám s vodou ale pak budou podle mě mít dost velkou teplotu odcházející spaliny, nebo opačně o vrchu dolu. V každém případě se bude muset hlídat teplota v písku a včas přestat topit a do dalšího zátopu využívat naakumulované teplo. Děkuji o radu,popř.názor

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.