Vytápění/klimatizace -novostavba, čím?

PS Petr Spálený @petr.spaleny před 8 roky06.01.2017 11:48:00
Vytápění/klimatizace -novostavba, čím?

Zdravím všechny přítomné,
řeším dilema se zvolením zdrojem vytápění a chlazení do novostavby,tak se na Vás obracím jaký máte nato názor.
Hledám řešení, jak ekonomicky vytápět a zároveň chladit dům cca 200m2, předem říkám že nechci TČ jako zdroj vytápění, opomínám teď TUV.
1. varianta co mě napadá je kondenzační/elektrický kotel + podlahovka + klimatizace do hlavních 4 místností, čímž bych si vyřešil přitápění při menší zimě a zároveň předpokládám že bych získal sazbu el. d57. Ovšem kalkulace multisplit klimatizace na 4 pokoje se dostává ke 100k, což mi příjde dost. Otázka sama o sobě kotel, zda kondezační/elektrický?
2. varianta je se stejným zdrojem vytápění, ale chlazení vyřešit přidáním konvektorů nebo fancoilem, čímž bych ušetřil za realizaci ale ze sazbou d57 bych se musel dorloučit a jak je to s účiností u těchto systémů nevím.
3. varianta mě zatím nenapadá:)
Ještě doplním že tepelná ztráty by se měla pohybovat okolo 8kw

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.