Dobrý den, tři a půl roku máme automatický kotel Lazar (35 kW) na uhlí, řídicí jednotka ecoMAX 800, čtyřcestný ventil, vše k plné spokojenosti a pokud se vyskytly problémy, snadno šly odstranit, vesměs byly výsledkem chyby v obsluze. Za současných mrazů ale opět narážím na to, co jsem zaznamenal už loni. Kotlovou teplotu mám nastavenou na 80 C, momentální požadovaná teplota v topném okruhu (odvozená od vnější teploty vzduchu) má být 64 stupně. Ale protože ve skutečnosti voda na kotli je ohřátá pouze na 41 stupňů, v domě mám vlažné radiátory s 39 C. Čím to může být, proč se voda v kotli neohřeje více? Kotel i komín je bezvadně čistý, totéž vzduchová cesta od ventilátoru, kotel nedehtuje a má optimální šedý popel... na jaře a na podzim to nevadí, teď ale ano. Je to jen otázka poměru práce a prostoje podavače - tedy že je potřeba zajistit větší přísun uhlí? Moc děkuji za jakékoli rady na můj spíše amatérský dotaz.
I když máte nastaveno ekv. řízení, tak tzv. noční útlum nastavený mít můžete. a) máte skutečně práci nastaveno na…
před 2 roky
Pošlete tel. na kotel@atlas.cz zavolám.
před 2 roky
Dobrý den, došlo mi uhlí a teď v pondělí jsem znovu zatápěla. Při zápalu po chvíli hlásil alarm, vypnul šnek a po…
před 2 roky
16 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení