Nízká teplota na kotli

Reklama
BT Břetislav Tureček @bretislav.turecek před 7 roky06.01.2017 21:55:00
Nízká teplota na kotli

Dobrý den, tři a půl roku máme automatický kotel Lazar (35 kW) na uhlí, řídicí jednotka ecoMAX 800, čtyřcestný ventil, vše k plné spokojenosti a pokud se vyskytly problémy, snadno šly odstranit, vesměs byly výsledkem chyby v obsluze. Za současných mrazů ale opět narážím na to, co jsem zaznamenal už loni. Kotlovou teplotu mám nastavenou na 80 C, momentální požadovaná teplota v topném okruhu (odvozená od vnější teploty vzduchu) má být 64 stupně. Ale protože ve skutečnosti voda na kotli je ohřátá pouze na 41 stupňů, v domě mám vlažné radiátory s 39 C. Čím to může být, proč se voda v kotli neohřeje více? Kotel i komín je bezvadně čistý, totéž vzduchová cesta od ventilátoru, kotel nedehtuje a má optimální šedý popel... na jaře a na podzim to nevadí, teď ale ano. Je to jen otázka poměru práce a prostoje podavače - tedy že je potřeba zajistit větší přísun uhlí? Moc děkuji za jakékoli rady na můj spíše amatérský dotaz.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.