zadost o radu...zahada (ne)topne vody v systemuDobrý den, rád bych zde pozadal o radu. Trochu se v tom doma zacinam ztracet a nechapat.
Mam v dome instalovany system topeni tak, ze elektrokotlem topim v prizemi do podlahovky a v patre do radiatoru tak, ze vse je na jednom okruhu a prizemi reguluji skrze termostatickou hlavici na vstupu, viz obrazek. Cerpadla jsou dve, jedno soucasti kotle a druhe v rozdelovaci viz obr.
Je to tak tyden, co jsem zaregistroval chladneji v prizemi a zacal jsem se o to trochu zajimat. Viz obrazky, zkusil jsem termostatickou hlavici plne otevrit, na kotli topnou vodu na 45°C a privrit vsechny radiatory az na jeden na "jednicku". I pres toto mam stale na vstupu 30° vodu a na zpatecce 28°. Vice se tam nedostane. Nechapu proc a v cem je zadrhel. Cerpadlo jede, hlavice je plne otevrena, trubka pod armaturou hlavice horka a nad cerpadlem studena... pridavam fotky zapojeni, prosim o jakoukoliv radu cim by to mohlo byt? Armaturou u termostaticke hlavice? cerpadlem? armaturou TE-SA nad termostatickou hlavici??
Dekuji,
JS