Otevírací mechanismus pro betonový poklopZdravím, ráda bych se zde zeptala na vyřešení problému s naším sklepem. Dům je po clekové rekonstrukci a zachovali jsme sklep. Vstu do ně je v předsíni v podlaze - víko o rozměrech cca 170*70 - svařená ocelová konstrukce z vinglů na pantech vylitá betonem o tloušťce cca 5cm. Takže si dokážete představit kolik to asi váží... Odhadem tak 200kg. Pro otevření je třeba minimálně dvou lidí. Na toto má přijít ještě dlažba takže se váha ještě značně zvýší.
Teď řeším co s tím, jelikož je do sklepa potřeba občas jít (je tam bojler a hlavní uzávěr vody) a já sama se tam teda opravdu nedostanu (kdyby se něco stalo s vodou tak jí ani nemám jak zavřít!). Představovala jsem si tedy nějké hydraulické písty které by celou věc odlehčily, ale nemám představu jak to udělat a kolik by to mohlo stát peněz. Pak je tu další varianta - beton vymlátit a udělat z něčeho jiného - všichni mi navrhují dřevo nebo osb desku, jen si nejsem jistá jestli i po tom by poklop nebyl moc těžký na uzvedutí pro jednu ženu a celá akce tak ve výsledku nebyla zbytečná.
Děkuji za vaše nápady.