Ekviterm, Viessmann a PT52Dobry den,
Poprosim o radu s nastavenim ekvitermu, lebo topenari ktorych som tu mal s tym zial bud nemali skusenosti alebo sa im do toho nechcelo.
V dvojpodlaznom domku cca 110m2 mam podlahovku na kombinovany plynovy kotol viessmann vitodens 111, dva okruhy (prizemie a poschodie).
Na tuto zimu som dal vymenit termostat a namontovat cidlo ku kotlu + termostat PT-52 (https://www.elektrobock.cz/pt52-navod/f6… Chcel som ekviterm, lebo po minule roky bola alchymia trafit teplotu v dome kvoli nabehu podlahovky... Ale teraz je to este horsie, respektive tomu nerozumiem v kombinacii s tym termostatom. V dome chceme mat cca 19.5 stupna ale bud je tu 18 alebo 21...
Domek je dobre izolovany, vypocitane tepelne straty cca 6kw.
Mam nastaveny MANU rezim, 19,5 stupna. Zapnuty ekviterm. Pri krivke 4 je v dome 18. Pri krivke 5 je tam 22. Nerozumiem ako na tom termostate funguje posun krivky, ked chcem teplotu nizsiu ako 20st, nech to skusam nastavovat akokolvek, mam pocit, ze to vobec nereaguje....
AUTO korekciu nemozem pouzit, lebo nemam termostat v uplne vhodnej miestnosti (chodba)
Dakujem za akukolvek radu.
Martin