Zapojení podlahového vytápění

Rubriky:

Reklama
Zapojení podlahového vytápění

Zdravím,
při rekonstrukci vchodu jsme si nechali natáhnout do podlahy topnou trubku s tím, že za zdí v technické místnosti ji napojíme na okruh. Topenář nám hadici napojil na teplou vodu přes termostatickou hlavici, která hlídá teplotu vody proudící do podlahy. Teplota je nastavena na 40°C. Takže když topí kondenzák, venku je nad 5°C a kotel topí vodu pod 45°C tak podlaha hřeje, ale jakmile venku teplota klesne, nebo zatopím v kotli na tuhá paliva tak hlavice zavře a podlahovka netopí.
Schéma topné soustavy jsem nakreslil.
Přemýšlel jsem jestli by vše nevyřešil směšovací ventil např:http://www.bola.cz/trojcestny-smesovaci-…
Nakreslil jsem i schéma jeho zapojení. Myslíte, že bude fungovat? Mám strach, že studená voda půjde cestou menšího odporu zpět do kotle, ventil nebude mít co směšovat a opět podlahovka nepojede.
Děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.