Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, bydlíme 12.let v rekonstuovaném domku, je zateplen z přední části, jinak stojí mezi domy, v podlaze nataženy jen trubky v místech kde je dlažba, ale nejedná se o klasické podlahové vytápění. Do loňského roku jsme vytápěli klasickým plyn. kotlem, pokud jsme byli v práci a v noci nastavena teplota na rego na 18-19 st., jinak 21st. Dostatečné topení, žádná vlhkost v domě, nikdy ani známka plísně. v září 2016 jsme vyměnili tento kotel za kondenzační /bylo nám řečeno že klasické se již nevyrábí/ nyní topíme celodenně, topení nastaveno na 21st, na kotli nastavena teplota 45st. Jakmile poklesnou teploty na -5st, okamžitě se rosí všechny okna, po rámech oken stéká voda, nad okny se objevila plíseň, okna pod kterými nejsou radiátory jsou zaroseny od vrchu dolů a voda nejde ani sestřít, okamžitě po setření se rosí znovu, po oknech pak celý den stéká voda.
Zkoušely jsme nastavit kotel na maximum 75st. i za cenu, že přijdeme o smysl kondenzace, ale nic nepomáhá. Jak by se prosím dalo tomuto zabránit, bojím se že za chvílí budeme mít dům samou plíseň. Větrám otevřením oken dokořán na 5 minut. Měli jsme půjčený odvlhčovač, ale ten za celý den ukázal cca 1cm vody, takže si myslím, že vlhkost v domě není /nikdy nebyla/. Kondenzační kotel jsme nechtěli, ale bylo nám řečeno, že klasický se již nevyrábí, plynař tedy namontoval, spustil a o to jestli je stávající topná sestava vhodná pro kondenzační kotel se nezajímal, asi se to tak dělá, ale já už nevím kam se obrátit aby bylo vše v domě tak jako dřív.
Silikonové těsnění do drážky má oproti nalepovacím pěnovým gumovým výhodu, že je z pružného měkoučkého silikonu tvaru…
před rokem
Aha, máte pravdu-myslela jsem silikon u skla. Těsnění tam od výrobce je, ale ne silikonové, ale takové to obyč,…
před rokem
Píšeme o tom stejném těsnění? Mám na mysli těsnění mezi pohyblivým křídlem a pevným rámem okna. Ne zatmelení zasklení…
před rokem
56 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení