Vibrujici topeniDobry den, prosim o radu s topenim. V pronajatem byte o plose 35 m2 mam plynovy kotel Baxi Nuvola Comfort - topeni + ohrev TUV, pouze pro muj byt). V byte jsou 3 radiatory (nove ploche s hlavicemi Ivar). Byt se nachazi v 2. patre ve starsim "cinzovnim" dome. V pronajmu jsem od listopadu 2015 (v te dobe probehla revize kotle). Celou lonskou zimu jsem topila priblizne na 23 - 23.5 stupne a bez problemu. I tuto zimu topim na tuto teplotu. V noci ze ctvrtka na patek me probudil velmi silny hluk a vibrace vychazejici k radiatoru. Nejedna se o zadne praskani, ktere znam odjinud. Opravdu silny hluk s vibracemi kdy se pomalu klepe stena. Klepali se vsechny radiatory a slo az do/z kotle. Pomohlo vypnuti kotle kdy hluk ustal okamzite. Totez se opakovalo asi o dve hodiny pozdeji. V patek mi sprava doma poslala technika na kotel Baxi, ktery zadnou zavadu neshledal a provedl udrzbu. Preventivne jsme zacala topit "jen"na 22.5 stupne. V noci ze soboty na nedeli se situace opakovala. Vzhledem k tomu ze jsem byla vzhuru jsem zareagovala pri prvnim naznaku tentokrat pomohlo stahnuti ventilu. V noci na dnesek se to stalo dokonce 4krat. Odvzdusnit radiatory jsem zkousela dvakrat - rovnou tece, respektive "strika" voda, tlak kotle je zhruba v polovine zeleneho pole.
Opravdu nevim co s tim. Nevyspat se neni prijemne, ale bojim se co se tam deje kdyz tam nejsem.