Má distributor el. energie povinnost umožnit vzdálený odečet?

Rubriky:

Reklama
RP Roman Pavlík @roman.pavlik750 před 7 roky13.01.2017 13:43:00
Má distributor el. energie povinnost umožnit vzdálený odečet?

Dobrý den,
na několika diskuzních fórech, které se věnují měření energií, je uvedeno, že distributor elektrické energie musí umožnit odběrateli přístup k měřidlu pro dálkový odečet. Na území distributora ČEZ prý standardní situace, popis například zde: https://www.turris.cz/forum/topic_show.p…

Obrátil jsem se tedy s žádostí na distributora EON distribuce. Technik mi dnes volal a tvrdil, že žádnou takovou povinnost distributor nemá. Navíc i kdyby vyměnili elektroměr za takový, který má optickou signalizaci pulzů, neumožní mi na něj umístit optický snímač.

Tvrdil mi, že jediným řešením je zakoupil a instalovat podružný elektroměr s pulsním výstupem.

Nevíte prosím někdo, jak to tedy je? Existuje nějaký zákonný předpis, který ukládá distributorovi povinnost zpřístupnit odběrateli pulzní výstup měřidla (byť samozřejmě za poplatek)?

Děkuji,
RP

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.