Vytápění - novostavba RD (2.patrový) s TZ 7kW

Reklama
Vytápění - novostavba RD (2.patrový) s TZ 7kW

Dobrý den, plánuje výstavbu 2 patrového RD, rozměry (12x9m), pultová střecha, 30cm cihla Porotherm, 25 cm izolace na okraji Prahy. Nemohu se rozhodnout jaký způsob vytápění zvolit, proto bych rád slyšel
vaše názory a poprosil bych o radu. tepelné ztráty máme cca. 7kW.
Plánujeme ve vytápěných místnostech instalaci teplovodního vytápění.
Určitě nechci mít nainstalovanou krbovou vložku, protože mi vadí přetopený obývací pokoj,

Původně jsem chtěl vytápět dům TČ, po zjištění orientačních cen, vzduch/voda cca. 250 000 Kč,
mě tato myšlenka začíná opouštět, protože mi přijde, že se to za dobu životnosti nemůže nikdy
vyplatit.

Na pozemku máme přivedenou přípojku plynu, kterou je potřeba pouze dotáhnout do RD cca. 8m do technické místnosti.
Zde nastává první problém, že nedovedu přesně odhadnout investiční náklady na dovedení až do domu.

Vytápění elektřinou jsem preferoval úplně na začátku výběru, ale po zjištění, že nebude možno dům
zkolaudovat pro podíl spotřeby neobnovitelné primární energie hledám jiné řešení.

Nejsem si jist, zdali by na PENB prošla kombinace bojler s tč + vytápění elektřinou.
Např. tento - http://www.gas.cz/product/ariston-nuos-p…

Ještě jsem přemýslel o rekuperaci, ale z pročítání fóra je to spíš o komfortu bydlení, než o nějakých úsporách.

Denní potřeba teplé vody je cca 360l/d

Prosím o vaše rady a doporučení, připadně mohl by někdo překontrolovat zaslané tepelné ztráty, protože mi přijde,
že ztráty větráním jsou příliš vysoké. Kompletní odkaz pro podklady http://fcstrojarna.cz/tz.zip

Předem děkuji za Vaše příspěvky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

40 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.