Hrubá stavba - zdivo

Reklama
Hrubá stavba - zdivo

Ahoj,

budeme letos dostavovat ke stávajícímu domu "kostku" o rozměrech cca 7x5 metrů, výška cca 5,5mm (+/-)

Přemýšlíme o tom jaké zdivo použít. Rádi bychom udrželi součinitel prostupnosti tepla pod 20, protože dům, ke kterému se tato kostka dostavuje ji má také, ale vzhledem k tomu, že to bude nízká stavba (1 patro) nepředpokládám, že tam budou nějaké velké nároky.

Dle projektanta si máme vybrat sami, protože kolikrát se něco naprojektuje a ve výsledku se zjistí, že "tohle" měli levnějc a postačí to...

Nicméně by mě zajímal Váš názor. Přecijen tohle bude moje první hrubá stavba :).

Zdivo o tloušťce 50cm bez zateplení (např. porotherm Hi profi dryfix)
Zdivo o tloušťce 30cm se zateplením (např. 10cm - kingspan kooltherm, apod.)

U toho 30cm mně lákají menší základy, méně betonu, méně práce a méně výdajů, ale nejsem zastánce toho, aby se barák oblepil do polystyrenu.

Určitě chci zdít na pěnu. Smysl dávají tenčí základy, cihla co odolá více MPa, tenčí a vnější izolace, hm?

Děkuji za případné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.