Protherm Panther 25 v19 - neustálé poruchyZdravím
Potřeboval bych poradit, zdali nebudete tušit odpověď na následující. V posledních 3 měsících se u kotle Protherm Panther 25 v19 projevuje stále stejná porucha i po zásahu servisáku. Jde o to, že vyskakuje neustále chyba F28 (dle uživatelského manuálu chyba zapálení, v servisním manuálu jsem dohledal více možností). Servisáky byla vyměněna expanzka a zapalovací elektrody, kotel byl pročištěn (každopádně už tu byly 4x dvě různé firmy a stále nic - spíše mi přijde, že se objevují jen výmluvy, že se těžko přijde na to, co to je - ale je to jejich práce to opravit, takže už mě dost točí a stojí to nemalé peníze). Po posledním zásahu kdy cca 14 dní fungoval kotel bezproblémově se opět začala objevovat chyba F28, občasně prokládána chybou F25 (buď vysoká průtková teplota dle už. manuálu, nebo únik spalin dle servisního manuálu). Přijde mi, že servisáci jen mění díly které je napadnou, ale chybu v podstatě vůbec neřeší. Tušíte co by to mohlo být? Mě jediné co napadá a co jsem dohledal, je vadný plynový ventil. Díky za pomoc.
Edit: Ještě co jsem vypozoroval, tak je divné, že když jsem sundal kryt, tak jsem cítíl jakoby smrad spálené gumy. Dále ještě další divná věc která se mi v posledním týdnu nepozdávala, která teda nevím jestli s daným souvisí a může souviset, že když jsem pustil vodu do sprchy, tak se začala objevovat "zápach až nepříjemně sladké vůně".
Díky za případné rady
Kop