Topné kabely...?

Reklama
Topné kabely...?

Dobrý den. Díky těmto stránkách jsme se na 99,9% rozhodli pro vytápění našeho budoucího domku pomocí kondenz. kotle + teplovodní podlahovkou. Ale sešel jsem se s jedním prodejcem a ten mně zas říkal, že by pro náš domek byly ideální topné kabely + ty krb. kamna, které budou tak jako tak. U kabelů je výhoda v tom, že se jednou nainstalují a bez revizí, servisu, teplovodní podlahovky, komínu a přípojky budou topit s termostatem v každé místnosti - ALE: mám obavy, že je to krok špatným směrem - mám obavy, že už topení nikdy nezměním, že náklady nebudou takové, jak slibují tabulky...domek má vypočtené TZ na 4, 2kW. Prodejce topných kabelů přišel s tím, že TZ vypočetl na cca 5, 5kW (nevím, jak k tomu přišel) a i přesto by je tam dal. Na druhou stranu musím dodat, že mě do ničeho nenutil, jen nabízel. Pořád si myslím, že plyn je vhodnější. Pro ilustraci dávám do přílohy půdorys domku. Zajímá mě, má cenu o tom přemýšlet?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

30 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.