infratopení- princip

Rubriky:

Reklama
EV Emanuel Volf @emanuel.volf před 7 roky08.02.2017 15:13:00
infratopení- princip

musím reagovat na příspěvek , že infratopením jsme ohříváni zevnitř vlnami- totální nesmysl i částečná pravda. podívejme se na to reálným fysikálním pohledem: energie ze slunce k nám nechodí v poštovních pytlích- ale je to elektromagnetické vlnění, které letí mrazivým vesmírem a když toto elektromagnetické vlnění- doletí na Zeměkouli tak jeho viditelná část nás zásobuje světlem a neviditelná část se při dopadu změní v teplo a to tak, že molekuly, na které dopadne se rozkmitají ohřejí se , když kmitají víc cítíme víc teplo a když kmitají méně jsou studenější. tak i tak se tímto způsobem ohřeje voda, země, lesy, prostě všude, kam toto elektromagnetické vlnění dopadne nebo se odrazí, ohřeje povrch. postupně z povrchu se teplo šíří dovnitř hmoty, vody a pod. Takže nikdo nemusí mít strach, že by stejné a to zdůrazňuji stejné tepelné vlnění z infrapanelů někoho ohrožovalo. Pan Homola a nebo ten profesor musí tuto zákonitost fyziky uznat protože to tak je. To že když používáte infrapanely k topení tak Vám stačí nižší teplota je proto, protože máte natopené vyhřáté zdi a na Vás jakoby ta zima ze zdí nesálá- u nás jsme říkali lidově nečiší to ze zdi.
Nikoho nepřesvědčuji, jen proto, protože to vyrábíme, ale proto , že máme stovky spokojených zákazníků, kteří by to již za nic nevyměnili. Jistě pokud budete mít stěny domu z prkenné ohrady, tak budete vytápět ulici ale to platí pro každé topení.
Pokud píšete, že voda se nejvíc sálavým vlněním ohřívá, tak to jste myslel vodu v mikrovlnce, ale to je jiné vlnění- resp. kmitočet.


Dobrý den, děkuji i já za Vaše zkušenosti s infrapanely. Pro mě poněkud zneklidňující je fakt, že mnou oslovení znalci, dokonce i jeden profesor se ztotožňují s panem Homolou a dalšími mírnými kritiky tohoto systému. Samozřejmě na rozdíl od propagátorů tohoto systému a těch, kteří jej doma a jindežívají.Mí konzultanti se mě poměrně lapidárně zeptali, chceš být zevnitř ohříván vlnami? Nejrychleji se ohřívají tělesa obsahující vodu, tedy
člověk je dokonalý objekt ohřevu. Proto se toto topení používá spíše v 
průmyslových halách, skladech, kde není člověk záření vystaven delší dobu. Kdyby to bylo topení převratné a bezproblémové, jistě by se využívalo daleko více, než dosud. Uvidíme po  letech, jak se lidé vystaveni tomuto záření budou cítit.
Třeba to bude OK, ale třeba ne...a kdo se chce tohoto experimentu zúčastnit, udělá to. Kolem je cca 19 stupňů, ale mně je teplo, možná je poměr pocitů a okolní teploty jiný, ale nějak tak to je. Máte ale pravdu, když je chladno a my na sluníčku, je nám také tepleji, než by nám mělo být, když je
kolem, nebo ve stínu, zima..... Jen se stále ptám, když to je fajn, je nám teplo, proč se to nerozšířilo. Proč já stále topím, na absolutním venkově, v domě zhruba zatepleným jako Vy, přímotopy a 12 kW krbem Bonart a Gonay... Také
mě infra topení láká...ale

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.