Regulace tahu

Reklama
JD Jaroslav Dítě @jaroslav.dite před 7 roky08.02.2017 17:50:00
Regulace tahu

Jaké máte zkušenosti s regulátory tahu? ( přisávání vzduchu do kouřovodu s podtlakovou regulací otevírání klapky.
Já jsem měl cca o 50% překročený předepsaný tah výrobcem kotle. tím pádem výraznč překročennou teplotu spalin na výstupu z kotle. Použil jsm tedy zmíněný regulátor tahu. Výsledek byl úžasný. Kotel mi dříve vyhřál kotelnu i s přilehlou předsíní. Po instalaci regulátoru jsou obě místnosti dokonale vyvětrány a vymrzlé. Pokles teploty spalin - nic moc.
Řekl jsem si že, tudy cesta nevede.
Kotel je velmi dobře utěsněný a tak jsem se rolhodl zkusit brzdit přívod vzduchu. ( Nasávání do kotle je centrální, tedy pouze jedním otvorem.)
Vyrobyl jsem tedy na tento otvor stavitelnou škrtící klapku a tu seřídil podle výstupní teploty spalin. Domnívám se, že to je lepší řešení než škrticí klapka v kouřovodu. Při přikládání není bržděn odvod spalin a kotel tedy nekouří. Při zátopu klapku otevřu naplno a při rozhoření ji přivřu. Klapka ovládaná mertlikem si přivře až po dosažení nastavené teploty vody.
Jak se s nesouladek kominového tahu s požadavky výrobce vyrovnáváte vy?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.