Stavba stodoly

Reklama
Stavba stodoly

Dobrý den,
jsem lajk a o stavbě čerpám teprve infomace. Jako první bych chtěl na pozemku zbudovat stodolu, která by sloužila jako sklad pro stavbu domu a později jako garáž/dílna.
Rozměry by měli bejt 12x6 metrů a užitná výška stropu 3,5 metru, střecha sedlová. V podlaze montážní jámu.
Tuto část plánuju řešit komplet svépomocí a co možná nejlevněji.

Lze stěnu udělat tak, že ze základové desky udělám stojny z kvh hranolů a na ně nabiju z obou stran osb desky a do vzniklých mezer nacpu izolační vatu?
Nebo tam bude nějaký problém s rosným bodem, když z obou stran budou desky přímo na nosném hranolu?
Nebo zvolit nějakou jinou stavební metodu? S dřevem mi přišla práce nejčistější a nejrychlejší.
Vyjímečně bych si tam v zimě chtěl přitopit klasickejma kamnama na dřevo/uhlí.

A kdo a z hruba za kolik by mi spočítal jaké budou potřeba rozměry hranolů, jaká mezi nima bude vzdálenost a vazbu střechy.

Zkoušel sem hledat nějaké vzorové projekty, ale nevím jak takovou stavbu nazvat pro google, jestli garáž, stodola, dílna nebo jinak.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.