vyčištění oběhového čerpadla GRUNDFOS

Rubriky:

Reklama
RP Roman Pavlík @roman.pavlik750 před 7 roky11.02.2017 17:10:00
vyčištění oběhového čerpadla GRUNDFOS

Klasika - kotel nejede, servisák identifikuje vadné oběhové čerpadlo a vymění ho za nové.

Bylo mi líto staré čerpadlo jen tak vyhodit, tak jsem alespoň sundal hlavu. A k mému velkému překvapení (nesmějte se prosím) jsem zjistil, že čerpadlo je plné usazenin a tím pádem s ním nejde zatočit. Viz foto v příloze.

Prosím, poraďte zda:
a) lze čerpadlo něčím vyčistit. Je nějaký fígl na nějaké rozpouštědlo těch usazenin nebo je jediná šance to očistit mechanicky?
b) v topném okruhu byla voda s předepsaným přípravkem od dodavatele kotle (kotel Geminox, přípravek Geminox multiProtec proti korozi). Soustava je v provozu 10-tým rokem. Mám vodu z topného okruhu vypustit a znova napustit s novým naředěním přípravku? Je to takto obvyklé (nikdy jsem o nikom,kdo by něco podobného podnikl, neslyšel)?
c) Pokusil jsem se čerpadlo odvézt do servisu GRUNDFOSu. Vysmáli se mi - čerpadlo GRUNDOFS UPER 15-50 N1 je "spotřební zboží", neopravuje se, vyhazuje se do koše. Hm. Máte někdo zkušenosti s rozborkou oběhových čerpadel UPS/UPER? Ideálně rozkres anebo alespoň nějaký slovní popis.

Děkuji za rady!!!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.