Zateplení stropu (pochozí půda)

Zateplení stropu (pochozí půda)

Dobrý den,

chtěl bych si pokud možno svépomocí udělat zateplení stropu mezi přízemím a půdním prostorem tak, aby půda zůstala pochozí (plánuji v budoucnu podkrovní místnosti). Docela dlouho už koukám na různá doporučení a debaty okolo téhle problematiky, ale nejsem si stále úplně jistý jak přesně a z jakých materiálů zateplení udělat. Proto bych poprosil o radu někoho znalého.

Strop je klasika - prkna-trámy-prkna-slabý beton.

Moje představa po přečtení rad by byla položit izolaci v tloušťce 200 mm a na to pokud možno položit křížem sešroubované OSB desky. Uvažoval jsem i o podpůrné křížové konstrukci pod OSB desky, ale navýšila by se tím cena a hlavně čas na přípravu.

Otázkou teď je - jakou izolaci v této tloušťce použít, aby hned na ní šlo položit desky. Koukal jsem, že např. Rockwool steprock je k tomu vhodný, ale dělá se pouze do tloušťky 60 mm, takže bych musel poklást 3 vrstvy a cena není úplně příznivá.

Otázka č.2 - jak zajistit, aby vlhkost vzniklá v místnostech pod zateplením se nesrážela ve stropní konstrukci, případně v zateplení samotném. Až bude hotové podkroví, tak by byla zřejmě stropní konstrukce dostatečně zahřátá, aby se tam nesrážela vlhkost, ale teď když bude nad přízemím nevytápěný prostor, tak se toho dost bojím.

Případně poraďte, nějaký jiný vhodný postup, než jaký bych rád realizoval.

Děkuji mnohokrát!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.