DAKON DUA 28BT vs Viessmann Vitodens 111-W

Rubriky:

DAKON DUA 28BT vs Viessmann Vitodens 111-W

Zdravim vas, mame tento kotol v prevadzke uz 14.sezonu bez prevadzkovych tazkosti, zavad, poruch (za tento cas len vymena pretlakk.ventilu-modreho). Teraz zistena zavada a to, ze manometer ukazuje hodnotu az 3,5bar. Privolany serv.technik diagnostikoval pricinu ako zavadu na spirale v zasobniku, (co som tu na fore aj nasiel), ale zacal pre istotu netesnostou napustacieho ventilu, co mu aj s nasimi urgenciami trvalo cca 10dni (mimochodom uctuje si za neho 85€!). Po vymene ventilu stav nezmeneny, cim sa zrejme potvrdila zavada na spirale v zasobniku. Dnes mi poslal rozpocet na vymenu zasobnika a ten sa zastavil na cifre 885€, ale mam pocit, ze sa mu do toho, teda opravy-vymeny nechce a tlaci nas do vymeny kotla za cca 2600€ (Viessmann Vitodens 111-W), pricom jeho hlavnym argumentom je vek Dakona. Vedeli by ste mi so zavadou pomoct, poradit a popripade vykonostne porovnat navzajom tieto zariadenia. Vdaka za vsetky vase rady, nazory, pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.