jak vyřešit hydroizolaci zídky

Reklama
jak vyřešit hydroizolaci zídky

Zdravím, měl bych dotaz...

Mám kolem domu postavenou zídku ze ztraceného bednění 30 cm, v které už mám zabetonované plotové sloupky.....Pozemek je ve svahu, tzn. z jedné strany je zídka opěrná.......S finančních důvodů nechci dávat stříšky na zídku ze všech stran, ale jen pro parádu od ulice...Jak mám ale zakončit nahoře ztracené bednění, aby do zdi netekla voda?

1 - nějaká IPA - bude to hnusné, ale pokud to funguje, pro ne?

2 - nějaký hydroizolační nátěr - na slunku časem popraská, za jak dlouho budu dávat nový nátěr?

3 - navrch nalepit kachličky - kolega říká, že kachle lepené na lepidlo časem odpadnou a ať zkusím nalepit přímo na hydroizolační nátěr

4 - jiný kolega mi poradil jakýsi porosil, prý to používají památkáři a je to něco jako penetrace - bude to fungovat a jak to vydrží dlouho?

5 - betonové stříšky jsou sice drahé, ale věčné a z tohoto úhlu pohledu vyšší cena zaručí "bezstarostný provoz domácnosti?

Co vy na to? Prosím o doporučení, děkuji, moc....

Další dotaz mám k opěrné zídce....On ten svah není až tak prudký, tuším 6 procent, ale terén už mám dosypaný a při pátrání po odpovědi na výše uvedené otázky jsem zjistil, že se někde stala chyba...Zídka má uprostřed 2 žebra, a zemina je dosypaná přímo na nopovku...Výška zídky je cca 1,5 metru nad terénem, tzn. 1,5 metru zeminy je nad drenážní trubkou podél zdi..... Měla vůbec smysl drenážní trubka? A za.....

7 - Mám ještě kolem zídky odkopat zeminu a vysypat to štěrkem?....

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.