Vedení výdechu klimatizace

Reklama
MN Marek Nový @marek.novy517 před 7 roky02.04.2017 18:00:00
Vedení výdechu klimatizace

Hezký den,

chtěl bych vás poprosit o radu. Bydlíme v pronajatém bytě a časem se chceme stěhovat, byt je u frekventované silnice a směrem na jih. Místnost, kde spíme, se vyhřeje od jara do podzimu na velmi vysokou teplotu. Ta je způsobena akumulací tepla v silných zdech domu.

Chceme toto řešit mobilní klimatizací, ne klasickou. Chci se zeptat na vývod teplého vzduchu. Máme ideální otvor, který je na přiloženém obrázku označen červeně, kam by šlo vést trubku s teplým vzduchem z přístroje. Chtěl bych to udělat tak, že dole v rohu bude mobilní klimatizace, z ní bych vedl horký vzduch potrubím (viz tento odkaz: http://www.vzduchotechnika-ventilatory.c…

Nahoře u napojení do otvoru ven bych ještě instaloval klapku. Volím schválně toto potrubí a chci tam dát klapku, protože chci izolovat teplý vzduch z klimatizace a zároveň chci co nejvíce tlumit hluk z venku, protože pod okny nám vede magistrála (Praha).

Myslíte, že se tedy horký vzduch dostane ven a bude fungovat jakoby komínový efekt? Protože se k těmto klima doporučuje samozřejmě co nejkratší potrubí. Aby se klima nespálila nebo tak. Zároveň, myslíte, že to může být toto potrubí dostatečně v pohodě na izolování tepla i hluku?

Jiné řešení moc není, vést to oknem, vrtat do zdi apod, tohle je ideální a chtěl bych to provést takto. Nějaké rady nebo nápady? Díky moc!!!!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.