Eliminace hluku šířícího se stěnami

Reklama
Zdeněk Šiška @zdenek.siska před 7 roky16.04.2017 15:25:00
Eliminace hluku šířícího se stěnami

Dobrý den,
bydlím v cihlovém domě z 80tých let s umakartovým jádrem.
Postupně budu rekonstruovat kuchyň, jádro a nakonec chodbu.
Pokud je to možné, rád bych během těchto akcí vyřešil problém s "kročejovou" neprůzvučností. Nejde však o dupot, ale o odemykání vchodových dveří sousedního bytu. Ty jsou umístěny ve zděné příčce (žlutá barva), která je přímo v kontaktu s nosnou zdí za kterou se nachází moje kuchyň a dále pak obývák. Slyším každé sousedovo zasunutí klíče do zámku a otočení kliky atd. až v obýváku. Navíc se chystám odstranit příčku mezi kuchyní a obývákem kvůli prosvětlení (červená barva), takže tyto prostory budou ještě více propojené.
Chci se zeptat zda by pomohlo něčím obložit nosnou stěnu v kuchyni (případně pak i v koupelně) aby se ten hluk trochu snížil a případně čím? Předsazenou příčku bych dělat nechtěl, vzala by moc prostoru a kuchyň je už tak dost malá.
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.