Ověření plánu vytápěníDobrý den, již několikrát jsem díky TZB došel k dobrým nápadům a vše si ověřil v praxi. Popíšu zde můj plán a položím několik otázek. Plánuji koupit Akumulační nádrž LMT 3000 2V DN32 . Akumulační nádrž nechci ani tak využívat pro případ, že čidlo dá pokyn, že již není třeba topit naplno, ale spíše pro ohřev většího množství TUV. V současné době mám v objektu 10 elektrických bojlerů celkového objemu cca 1300 litrů. Jsou napojeny na celodenní ohřev, protože jsou používány po celý den i v noci. Spotřeba el. energie jen za tyto bojlery je okolo 20.000 Kč +- 3.000 Kč/měsíc. Právě proto pomýšlím na akumulační nádrž s průtokovým ohřevem a cirkulačním potrubím až k jednotlivým bojlerům, které nechám sice viset, ale budou odpojeny. Pro ohřev akumulační nádrže, z které půjde ještě ohřátá voda do rozdělovače a jednotlivých větví ústředního vytápění.
Ohřev vody v AN chci zajistit stávajícím plynovým kotlem 50kw a nákupem automatu na hnědé uhlí 50kw. Přednostně pojede uhelný kotel a v případě, že nebude stíhat nebo odjedu na delší dobu mimo domov, sepne kotel plynový. Vše přes elektroventily. Jelikož teplota užitkové vody na vstupu je okolo 8 stupňu polemizuji s myšlenkou, jestli buď vodu nepředehřívat na střeše v černé hadici v období květen až září nebo neudělat sice primitivní ,ale snad i účinný ohřev akumulační nádrže. Již několikrát na různých forech jsem našel hadicovou spirálu udělanou ze 100m coulové hadice. To je jeden z mých dotazů a prosbu o případnou radu či alternativu. Myšlenka byla, že na střechu haly o sklonu 15stupňů bych propojil cca 1000 metrů coulové hadice a pomocí čerpadla v letních měsících přihříval akumulační nádrž. Otázkou tedy je, jestli to je vůbec reálné.(jestli nejde o návrat do pravěku) Pokud jde o naprostý nesmysl, tak , jakou cestou jít v případě využití 800m2 střechy situované na jih.