Rekonstrukce - místo dřevěného stropu Miako

Reklama
Ondřej Špiller @ondrej.spiller před 7 roky26.04.2017 02:59:00
Rekonstrukce - místo dřevěného stropu Miako

Zdravim, koupil jsem starší 2 patrový RD a ačkoliv zvenku vypadá celistvě, byl dříve různě dostavován. Výsledkem je že v jedné místnosti mám dřevěný strop což je současně i dřevěná podlaha v horním patře. V této místnosti chci vybudovat koupelnu a wc proto chci dřevěný strop nahradit Miakem. Zřejmě zkusím Porotherm BN bez nadbetovávky, ale to teď není důležité. Potřeboval bych poradit s 2 věcma. Jelikož ten strop/podlahu chci dělat v hotové místnosti jak je to s věncem? Když jsem odkryl dřevěnou podlahu tak trámy leží na cihelné zdi což není problém ale z boku jsou rovné zdi až dolů do přízemí, tak nevim jestli mám do tech zdí vysekávat kapsu (měla by být 24cm) pro věnec, nebo mám nosník dát přímo k té zdi a z boků věnec nedělat, nebo nechat mezeru od posledního nosníku dát zespodu bednění a jen to dobetonovat s výztuží? Fakt nevim.
A druhá věc, když chci dolů svést odpady, tak se vynechává třeba jedna cihla nebo se to udělá celé a pak se pro ty odpady udělá dodatečně díra?
A možná ještě jedna věc, předpokládám, že mi to úplně přesně nevyjde, tak jak se postupuje, když vám zbude na jedný straně díra, velká/malá tak že nepůjde zadělat další miako cihlou nebo třeba jen dalším nosníkem?
Díky za odpovědi a pokud se ptám na základní věci tak sorry, ale jsem v tomhle lajk.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.