topí jen horní polovina topení

Reklama
topí jen horní polovina topení

Dobrý den,
prosím o radu.
Z ničeho nic mi najednou začala topit jen horní polovina topných těles. Mám plynový kotel Junkers Novastar zw23. Vše vždy fungovalo naprosto bezvadně a najednou kotel ohřívá velmi pomalu maximálně horní polovinu topných těles i když je termostatický ventil otevřený na max.
Dříve ohříval celé topení. Myslel jsem, že nefunguje či špatně funguje čerpadlo (že je zanesené nějakým bordelem z topení), ale vypadá to, že jede vpohodě. Kotel se spustí, normálně ohřívá asi 3-5min. a pak už neohřívá, pouze točí vodu jakoby točil pouze tu teplou, co je v trubkách a horní části topení a již ji nepřihřívá. Do kotle nepřitéká žádná studená voda z okruhu..
Takto tu teplou vodu točí než vychladne, pak ji zase trochu přihřeje a zase točí.. takto vytopit byt (pouze vrchem topení) je nekonečné, takže čerpadlo jede téměř nepřetržitě.
Zavzdušněné to není, tlak je dobrý. Nevíte, čím by se to mohlo z ničeho nic stát? Nemůže být např. zanesené sítko před čerpadlem, nebo špatné nějaké termočidlo?
Ohřev vody bez problémů.
Předem díky za rady co zkusit..

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.