odvětrání v koupelně

Rubriky:

Reklama
PJ Pavel Jandák @pavel.jandak před 7 roky27.04.2017 10:36:00
odvětrání v koupelně

Dobrý den,
již jsem pročetl několik vláken, ale zatím jsem nedoslat tu správnou odpověď.Máme starší RD, kde je koupelna v přístavku RD.Skladba stropu je tedy taková.Sádrokarton nabouchaný přímo na prkna, která jsou ohozena rákosem,trámy a opět prkna, nad kterými je pidi půdička, která není odvětrávaná.To vše vybudoval minulý majitel.Letos chci sádrokarton otrhat včetně spodních prken a udělám odvětrání půdičky.Měly by tedy zůstat pouze trámy a horní záklop.Pokud tedy budou zdravé:-).Nový strop v koupelně by tedy měl mít novou skladbu.Sádrokarton,parotěsná fólie(jaká?),rošt pro sádrokarton,izolace přes trámy, izolace vložená mezi trámy, vrchní záklop.Myslím si, že mezi mezi horními prkny budou dostatečné mezery na to, aby případná vlhkost mohla projít skrz a odejít odvětrávanou půdičkou.Další vrstvu vaty bych položil na podlahu půdičky.Stějně se nedá nijak využít.V koupelně máme pomerně velké okno.Chci se ale zeptat, jak nejlépe vyřešit odvětrávání?Když udělám průraz skrz zeď, tak jsem četl, že se bude studený vzduch tlačit dovnitř, tak jsem myslel, že bych udělal odvětrání stropem a trubku vyvedl na půdičku, která bude odvětrávaná, tak bych asi ani nemusel vymýšlet vyvedení skrz střechu.Bude se i tak studený vzduch tlačit zpět do koupelny?Kam přesně umístit ventilátor nebo jak by jste tuto problematiku řešili?Díky za jakýkoliv nápad.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.