Kondenzace uvnitř konstrukce

Rubriky:

Reklama
DM David Müller @david.muller před 7 roky29.04.2017 10:39:00
Kondenzace uvnitř konstrukce

Dobrý den. Přend nedávněm jsme zjistili, že nám v kuchyni byly při montáži skříněk provrtány díry v parotěsné folii. Nevěděl jsem kolik těch děr tam bylo a spíše si jen zjišťoval, jaké to může mít důsledky. Na základě doporučení nám byly u všech míst, kde jsou hmoždinky, vyřezány v SDK otvory a díry byly zalepeny. Dle předopkladu jich tam bylo více. Některé nebyly bohužel ani prokotveny šroubem, v partotěsné folii byly někde prostě jen díry a hned za níimi izolace (140mm minerální vlna).
Má otázka zní: Jak moc velkou paseku to uvnitř konstrukce mohlo způsobit? Jedná se o novostavbu a bydlíme cca od listopadu (v té době nám i dělali tu kuchyni), takže se jedná o jednu zimu (pravda, byla chvílemi dost tuhá).
Díry jsou sice již zalepeny, ale jsem hodně neklidný z toho, že se tam za tu zimu mohlo nahromadit spousta zkondenzované vody a teď to tam někde "hnije".
Pro úplný přehled přikládám, skladbu naší konstrukce. Dům je v nadmořské něco přes 200 m. n. m. Jak už to v kuchyni bývá, občas tam samozřejmě byla vlhkost větší, teplota po většinou 22-23 stupňů.
Vzhledem k tomu že se jedná o difuzně uzavřenou stavbu, nevím, jak dlouho může případný kondenzát v konstrukci vysychat. Inkriminovaná stěna je orientovaná na severozápad, ale dům je na kopci na velmi slunném místě, kde i poměrně často slušně fouká.
Dá se nějak zjistit škoda, aniž bych musel dole rozebrat část stěny?

Budu rád za jakoukoliv radu.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.