Nerez spiro vložka 0,1 mm

Rubriky:

Reklama
DS David Skopal @david.skopal před 7 roky14.05.2017 06:07:00
Nerez spiro vložka 0,1 mm

Dobrý den,

má dotaz na výhody nerezové spiro vložky oproti běžné komínové flexi vložce . Řešilo se vložkování dvou průduchů komínu pro dvě koupelny ve kterých jsou průtokové ohřívače karma. Původní dohoda s kominickou společností byla, že nainstalují do komínu klasickou flexibilní nerezovou vložku 0,3 m s průměrem 130 mm. Po instalaci jsem zjistil, že vyvložkovali komín spiro vložkou 0,1 o průměru 120 mm ( výrobce Cuprcompeny) Cena jednoho průduchu: 823 za bm, 1400 revize, 2900 práce plus další materiál . Je to cena běžná a přiměřená? Kominictví to následně obhajuje tím, že je to vložka přetlaková a tudíž vhodná pro potencionální budoucí napojení na kondenzační popřípadě turbo kotel s tím, že se instaluje dovnitř další flexibilní vložku s menším průměrem a vytvoří tzv. koaxiální systém. Další můj dotaz je, zda je toto budoucí řešení v souladu s aktuálními normami. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.