TZB-info - Plošné vytápění a chlazení…
Systém REHAU pro podlahové vytápění se systémovou deskou Varionova je určen pro snadnou a rychlou mokrou pokládku s bezpečnou fixací trubek a snadným zpracováním přířezu. V provedení s kročejovou…
Pratele, na zaklade cennych rad pana KUbicka a nekolika dalsich zdejsich clenu zdarne postupouji pri stavbe. Nyni celim zaverecnemu dilematu
Pan Kubicek vypocital TZ na cca 4.6kW. Zvolil jsem elektrokotel Protherm Ray 8kW s podlahovym teplovodnim vytapenim a samostatny stacionarni elektricky 200l bojler Drazice. Vse se bude za mesic instalovat.
Nyni vsak resim slozeni podlahy. V prizemi mam na komplet podlahu vcetne vsech vrstev a vcetne vinylu k dispozici 17cm a v patre 10cm.
Nyni resim jakou skladbu podlahy udelat co nejoptimalneji. Zaliti bude anhydritem.
V prizemi bych to videl na 11cm izolace, na to podlahove topeni pridelano na leskle folii k izolaci a nasledne zaliti 6cm anhydritu. Jaky druh izolace ale zvolit ? U PIR desek se obavam jestli k tomu piudou pripevnit hadice podlahoveho topeni tak aby v tom drzeli a take jsem cetl ze pry si to casem seda a sublimuje, ovsem nevim co je na tom pravdy?
V patre bych dal 5 cm izolace (asi taky PIR) na to folie a hadice podlahoveho topeni a naslwedne zalit 5 cm anhydrytu. Ovsem chtel jsem tam jeste krocejovou izolaci, ovsem nevim jakou nzvolita a jak tlustou ani jestli je vubec potreba, kdyz jako finalni povrch bude vinyl ?
Ohledne topeni jsem stale vahal jestli nepouzit aku nadobu + tepelne cerpadlo (sestavu mazur nebo neco podobneho), jenze to me vyjde i s montazi na cca 160.000 Kc + dph. Navratnost by tedy byla cca 10 let a po 10 letech nevim jak na tom ona aku nadrz i TC vlastne bude. Priklonil jsem se tedy spise k tomu ze lepsi varianta je elektrokotel + bojler coz poridim za cca 30.000. Kdybych vedel ze mi aku nadoba a TC vydrzi 20 let byla by volby jasna jenze buhvi v jakem stavu to bude za 10 let.
Nejake nazory abych si mohl sesumirovat myslenky by se hodily
Tak samozřejmě je to závislé od spotřeby TUV celé rodiny a jaký byste měl tarif EE. Přibližně při tarifu pro…
před 8 roky
Dival jsem se na ty obycejnejsi bojlery s TC jak jste mi posilal link. Problem je ze musi mit kolem sebe dostatek…
před 8 roky
Měl jsem na mysli něco takového: https://www.gas.cz/bojlery-s-tepelnym-cerpadlem-a-jejich-prislusenstv/kategorie/171…
před 8 roky
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení