SKladby podlahy a vytapeni

Reklama
SKladby podlahy a vytapeni

Pratele, na zaklade cennych rad pana KUbicka a nekolika dalsich zdejsich clenu zdarne postupouji pri stavbe. Nyni celim zaverecnemu dilematu

Pan Kubicek vypocital TZ na cca 4.6kW. Zvolil jsem elektrokotel Protherm Ray 8kW s podlahovym teplovodnim vytapenim a samostatny stacionarni elektricky 200l bojler Drazice. Vse se bude za mesic instalovat.

Nyni vsak resim slozeni podlahy. V prizemi mam na komplet podlahu vcetne vsech vrstev a vcetne vinylu k dispozici 17cm a v patre 10cm.

Nyni resim jakou skladbu podlahy udelat co nejoptimalneji. Zaliti bude anhydritem.

V prizemi bych to videl na 11cm izolace, na to podlahove topeni pridelano na leskle folii k izolaci a nasledne zaliti 6cm anhydritu. Jaky druh izolace ale zvolit ? U PIR desek se obavam jestli k tomu piudou pripevnit hadice podlahoveho topeni tak aby v tom drzeli a take jsem cetl ze pry si to casem seda a sublimuje, ovsem nevim co je na tom pravdy?

V patre bych dal 5 cm izolace (asi taky PIR) na to folie a hadice podlahoveho topeni a naslwedne zalit 5 cm anhydrytu. Ovsem chtel jsem tam jeste krocejovou izolaci, ovsem nevim jakou nzvolita a jak tlustou ani jestli je vubec potreba, kdyz jako finalni povrch bude vinyl ?

Ohledne topeni jsem stale vahal jestli nepouzit aku nadobu + tepelne cerpadlo (sestavu mazur nebo neco podobneho), jenze to me vyjde i s montazi na cca 160.000 Kc + dph. Navratnost by tedy byla cca 10 let a po 10 letech nevim jak na tom ona aku nadrz i TC vlastne bude. Priklonil jsem se tedy spise k tomu ze lepsi varianta je elektrokotel + bojler coz poridim za cca 30.000. Kdybych vedel ze mi aku nadoba a TC vydrzi 20 let byla by volby jasna jenze buhvi v jakem stavu to bude za 10 let.

Nejake nazory abych si mohl sesumirovat myslenky by se hodily

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.