rada pro izolaci podzemního podlaží

Rubriky:

Reklama
rada pro izolaci podzemního podlaží

Zdravím.
mám takový zcela zásadní problém.
Mám starý dům jehož zadní část je ve svahu. Výška svahu je na zadní části domu ve výši okapů. Kolem zadní části domu je úžlab asi cca 60 cm široký. Výška podlahy úžlabu je asi tak 2 metry od základů domu. Úžlab je zpevněn kamenný tarasem, který...jakžtakž drží zeminu ze svahu. Výška tarasu je svahové podélně kolem domu od 50 cm do 2,5 metrů.
Rád bych ty 2 metry od podlahy úžlabu odkopal a provedl izolaci základů.
Bagrista, který se tam byl podívat zhodnotil, že i když se zbourá kamenný taras a on svahovkou zvrchu bude odebírat hlínu, tak díky písčitému podloží má obavy, že by se mohlo vše utrhnout a skončil by s bagrem na zdi baráku.A to ještě neřeší výkop do 2 m hloubky pro odkrytí základů. Zmínil, že jediná možnost je odvážet nakladačem hlínu zhruba 2,5 metru od tarasu, ale to je neskutečné množství zeminy, kterou opravdu není kam dávat a navíc bych tím zlikvidoval půl zahrady.
Máte někdo nápad jak se dostat k izolaci základů a zdiva? nebo se na to mám vykašlat, protože to je prakticky nemožné? Zdivo je z kamene. Někdo také říká, že pokud bych to odizoloval, tak zdivo může vyschnout a začít praskat.
Díky za každou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.