Rubriky:
Dobrý den všem, chtěl bych se zeptat na názor případně zkušenosti s FVE od firmy S-POWER.
Nabízejí pro výkon 3,64 kWp celkem 14 panelů značky JINKO Solar 260Wp, střídač GoodWe ES 3648, akumulátory PylonTech LiFePo4 4,8 kWh, bojler na ohřev vody a regulaci Solar iBoost+
Roční výnos FVE by měl být 3.771 kWh.
Předem děkuji za jakékoliv příspěvky.
Řeknu to asi takhle - je realistické počítat s tím, že ušetříte tak zhruba polovinu celkové platby za elektřinu. O moc…
Bojler byl 1 fázový s topným tělesem 2,2 kW s dvojspirálou. Dvě spirály jsou propojené paraleleně na tu jednu fázi.…
3f 5kw měnič je asi to nejhorší, jakmile není asymetrie 100% nedostanete nikdy 2 kw na 1f a tak berete zbytek z DS.
Dobry den pani Dolezalova, nikdo se neozval; obdrzel jsem email od CEZ, že dle Smlouvy uplynul termín připojení. Petr…
před 2 roky
Přesný videonávod snížení příkonu bojleru případně zde: https://www.youtube.com/watch?v=3V_urSQWMcc
před 2 roky
Dík za tip. Mrknu do své dvacítky (fve zatím nemám).
před 2 roky
127 odpovědí
Zobrazit všechny reakcePridam take svoji zkusenost, pred casem jsem u nich poptaval fotovoltaiku, byl jsem rozhodnut pro jejich in-roof system. Komunikoval jsem s jistym Janem Sieglem. Nemel vubec trpelivost vysvetlit podrobnejsi dotazy na fungovani systemu. Byl pomerne arogantni, vysvetleni typu, proste mi verte, je to odborna vec a ja ji rozumim mne rozhodne o kompetenci firmy nepresvedcily. Ptal jsem se i na kombinaci FV s tepelnym cerpadlem a pan Siegl me od tohoto velmi odrazoval. Az za par mesicu jsem zjistil proc, S-power tepelna cerpadla nenabizela a neumela, po nejakem case je pridali do nabidku a mezitim Siegl zapomnel, ze jsme se o tepelnem cerpadle bavili a volal, jaka uzasna vec spojeni FV s TC je. Dalsi vec byla, ze S-power ma nejake vedlejsi ksefty s vyrobcem podlahovaho vytapeni Fenix. Kdyz jsem zminil, ze u tomto pri stavbe domu uvazuju, Siegl napsal do Fenixu, cituji "mam tady chlapka, ktery je do vaseho topeni celej zhavej". Kdyz me Fenix kontaktoval, Sieglovy vylevy zapomnel v e-mailu smazat, takze jsem si celou konverzaci precetl a řeknu vam, jako zakaznik urcite nechcete mit nic spolecneho s firmou, ktera takto mluvi o zakaznicich. Za me tedy S-power v zadnem pripade. Instalaci zrejme sekaji hodne, takze stejne jako nektere dalsi firmy je jim jednotlivy zakaznik jak se rika u pr**, coz se vetsinou projevi u reklamaci.
DD david david @david.david986Dobrý den, Davide, dovolte mi reagovat na Váš příspěvek. Předem se chceme omluvit za Vaši zkušenost. Věřte, že takto se ke klientům nechováme, ba naopak dbáme na transparentní komunikaci a profesionalitu. Jsme si vědomi, že pořízení fotovoltaiky je velká investice a jsme velmi vděční, když klient vloží svoji důvěru do naší společnosti. To je také jeden z důvodů, proč u nás Pan Siegel už dávno nepracuje. Mohu se teď jenom takto omluvit. Pokud si přejete ještě něco dořešit, ozvěte se mi prosím na e-mailovou adresu b.dolezalova at s-power.cz. Přeji hezký den, za tým S-Power Energies Barbora
Máte někdo čerstvou zkušenost s S-Power rok 21-22 ? Zajímala by mě zkušenost. A dál jak montují panely, dost často vidím, že je z pod panelů vidět do stran konstrukce, to by se mi nelíbilo. Na montáž čekám.
AC Acer @acerPozor na tuto firmu. V roce 2019 mám namontovanou el. Rok jsem Jsem se snažilo reklamaci která nebyla vyřízena. Po projednání s coi jsem dosáhl nápravy. Po půl roce když jsem chtěl přidat baterie mi bylo sděleno , že mají moc práce s novými zákazníkami že na na nás co jsme si od nich nechali provést práci nemají čas až někdy za půl roku, možná. Takové chovaní jsem ještě nezažil a proto apeluji na nové zákazníky, ať si rozmyslí spolupráci s touto firmou. Baterie pořád nemám a asi mít nebudu. Hrůza. Petr Bláha
S-POWER nakonec zareagovala velmi profesionálně a k mému problému se postavila čelem. Svůj předchozí příspěvek mažu a musím je pochválit za jejich přístup.
AS Aleš Svěrák @ales.sverakTak to vypadá, že se za 2 roky nic nezměnilo. Mám podobnou zkušenost z roku 2018, také jsem přišel o výkon za celé slunné léto, kdy by mohla FVE vyrábět. Ale tenkrát se vedení S-POWER dušovalo, že se toto už nebude stávat, protože to byla externí firma a chtějí vše dělat pomocí vlastních zdrojů. Zřejmě se zase něco pokazilo... Toto mě vždy vytáčelo ta nekomunikace. Ale tak nějakou slevu za prodlení budete mít, procenta za každý den máte ve smlouvě a pokud ne, tak se to řídí zákonem. Určitě ji žádejte!
Dobrý den, mám od nich kompletní instalaci 5,9 kW od loňského léta a byl jsem celkem spokojený. Termíny, kvalita, ochota. Vše fungovalo jak slíbili. Mám ostrovní systém, dávám tedy do baterií, přetoky "vykupuje" 3E. Nyní řeším změnu tarifu, což je taky oříšek. Jsem v JM kraji. Pokud budete potřebovat ještě nějaké informace, tak se klidně ozvěte. Libor Boček
Dobrý den. Chci se zeptat vás kdo máte FVE od S-POWER před r.2020 - měli jste rovnou v ceně i RTC POWER SWITCH nebo jste si za něj museli připlatit? Případně to samé s 10letou zárukou na střídač.
Předem děkuji za reakce.
AS Aleš Svěrák @ales.sverakPower switch byl za příplatek. Záruka na střídač 5 let.
Také jsem řešil instalaci FVE 2,6kWp. Předem jsem chtěl mít výkon střídače vyšší pro možnost přidání dalších panelů. Podle ujištění vše bez problémů. Revize, odsouhlasení ČEZ bez komplikací. Montéři fachmani, za odpoledne nainstalováno, i když původně přijeli s jiným rozmístěním panelů, což by zabralo více místa s nižším počtem panelů. Ukázal jsem můj návrh, držáky předělali a více panelů na méně místa se vešlo... No to nic. Problém ale pro mě nastal, když jsem chtěl dodat další dva panely. Cena obsahovala nutný projekt, který jakékoliv rozšíření ihned pohřbila. Nejsem blázen, abych vyhodil 25000 za 2 panely s návratností někdy. To jsem nemusel nic instalovat. Problém byl také v tom, že veškeré přebytky je nutno spotřebovat doma. Tedy bojlerem. Výkup za 0,9Kč/1kWh je sranda a pokud nemáte smlouvu o výkupu, veškerá nadvýroba jde zdarma asi dodavateli nebo komu. Nikde ve vyúčtování nic nebylo. Naprostou nutností jsou speciální hodiny pro měření výroby při zapojení do sítě. Běžné hodiny výrobu vykazují jako spotřebu.
Tady Tomáš Petr je troll z S-Power. Totiž ono 3f řešení, které tak opěvují má ukládání jen z jedné fáze. Využitelnost vyrobené energie z fotovoltaiky je na teoretických 30% procentech a to je v rozporu s podmínkami dotace. Má být minimálně 70%. Budou Vám vykládat, že optimalizují rozložení spotřebičů, ale o něčem takovém se v dotačních podmínkách neuvažuje ani tohle není schopen zohlednit zpracovatel posudku /a proto, aby to vyšlo zpracuje posudek S-Power/. Učebnicový dotační podvod, který padne na hlavu žadatele o dotaci. Takže na tyhle Šuvarského vykuky velký pozor pokud nechcete vracet dotaci a pak pravidelně navštěvovat policii s podáním vysvětlení. Výsledek bude takový, že firma S-Power zmizí a nebude ani kde reklamovat... skvělé vyhlídky.
FB František Boháč @frantisek.bohacVážený pane Boháči,
nejsem žádný troll a kdyby jste si přečetl celou diskuzi, tak byste zjistil, že jsem se jako první dotazoval na zkušenosti s firmou S-Power a jejím řešením fotovoltaiky. Měl jsem od nich nabídku a v té době mi nikdo neodpověděl, nikdo nediskutoval na toto téma Nakonec jsem se rozhodl si FVE nechat zrealizovat od nich a mám zkušenosti, které jsem popsal. Měl jsem i další nabídky na realizaci FVE od jiných firem a řešení, které popisujete jako dotační podvod nabízeli i jiní (ČEZ, PRE apod.) Takže nenapadejte mě jako trolla, ani se neptám, kdo jste Vy a když si myslíte, že jde o dotační podvod, tak s tím jděte na policii, aby se to vyšetřilo a aby jste "ochránil" další lidi, kteří by se rozhodli pro podle Vás podvodné řešení.
Dobrý den,
firmu S-Power nedoporučuji. Dodávka celého řešení trvala 6 měsíců.
Stále odkládali termíny jak instalace panelů, tak věcí týkajících se elektřiny, revize, dotace apod.
Musel jsem jim volat cca 100x (opravdu, toto není přehnaný odhad), vyměnit si s nimi desítky zpráv přes SMS a email. Z jejich strany velmi neprofesionální chování, neustálé výmluvy.
Komunikace uvnitř firmy také hrozná. Jeden člověk vám něco slíbí, druhý tvrdí něco jiného. Nepředávající si dokumenty, takže to za ně musíte řešit sami. Neinformují vás o stavu situace a musíte sami zjišťovat, proč nedodávají, co slíbili a kdy vůbec začnou řešit věci, které už měli mít hotové.
MT Michal Txxx @michal.txxxS power bohužel protahuje žádost o dotaci. Fotovoltaika běží už půl roku, ale na Čezu chybí spousta dokladů...Proto ještě nepodala s power žádost o dotaci. STO neustálých telefonátů a vše řešíme sami. Vypadá to na žalobu.Škoda, setkali jsme se i s ochotnými zaměstnanci.
Dobrý den,
nechal jsem si realizovat FVE 3,5 kW od firmy S-POWER, ale nemohu doporučit, Místo slibovaných 7 týdnu instalace trvala o 4 měsíce déle. Měl jsem zaplacenou projektovou dokumentaci, ale dodali ji až s revizí a obsahovala navíc komponenty, které mi vůbec nedodala. Při reklamacích pouze slibovali nápravu. Komunikoval pouze jejich el. technik, ostatní vůbec nereagovali.
Technické řešení a kvalita výrobků je také slabá - takže na první pohled lákavá nižší cena je ve výsledku drahá, protože nesplní vše co slíbili a člověk si pak musí zajistit sám.
Tragédie
JŠ Jiří Špaček @jiri.spacek880Na svůj příspěvek jsem neobdržel žádnou reakci, tak jsem si nakonec nechal FVE od S-Power instalovat. Ve smlouvě uvedli termín realizace do konce června 2018, ale instalovali už v březnu a s ohledem na počasí mi do dnešního dne vyrobila spoustu elektrické energie. Přes určité počáteční nedostatky vzniklé z nedostatečné komunikace, FVE funguje výborně. Plní to, co bylo slíbeno. Nevím co pan Špaček postrádá v projektové dokumentaci, ta šla mimo mě přímo na životní prostředí. Byli to pak také zkontrolovat a vše bylo v pořádku. Já jsem si jen ohlídal, že vše, co bylo v cenové nabídce, bylo také dodáno a na rozdíl od pana Špačka doporučuji.
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.