Fotovoltaika a požární bezpečnost

Rubriky:

Reklama
MH Martin Hetych @martin.hetych před 7 roky28.05.2017 13:16:00
Fotovoltaika a požární bezpečnost

Dobrý den,
Budu stavět nízkoenergetický přízemní domek a na střeše budu mít FVE, mimo jiné kvůli dotacím. Chtěl bych FVE pro přímé využití (bez akumulace energie do baterie) a to především pro ohřev vody. Dle výpočtu bude muset mít elektrárna výkon 3,75 kW, abych na dotace dosáhl na NZÚ skupiny B.1.

Jde mi teď o správné posouzení PBŘ. Měnič napětí budu mít v technické místnost a dle projektantky tuto místnost musím mít jako samostatný požární úsek. Je to tak? nebo lze měnič napětí umístit i jinam, abych nemusel mít v technické místnosti protipožární dveře a SDK protipožární podhled. Pak prý se v tomto požárním úseku přidává navíc požární zatížení k výpočtovému + 5 kg/m2, ale vůbec o tom v normách nemůžu nic najít.

Děkuji za jakoukoliv reakci.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.